A visszavonult profi ökölvívónál 2014 elején diagnosztizáltak limfómát. A sportoló sikeresen legyőzte a betegséget, így elérkezettnek látja az időt, hogy kendőzetlenül beszéljen az elmúlt időszak megpróbáltatásairól.

Egy év tünetmentesség után tavaly szeptemberben gyógyultnak nyilvánították Balzsay Károlyt. Az egykori profi ökölvívó a Hot! magazinnak adott interjújában elmondta: azért beszél megpróbáltatásairól, hogy mások is erőt vehessenek történetéből.

Forrás: RTLKLUB/Sajtóklub

"Háromhetente kaptam kemót, ami öt napra kivont a forgalomból.

Ezt nehéz szavakkal leírni: érzed, hogy belülről szanaszét vágnak, rád tör a gyengeség, a rosszullét és a hányinger.Három-négy óránként 40 fokos lázam lett, éjszakánként három pizsamát is csuromvizesre izzadtam" - emlékezett vissza Károly, aki utólag tudta meg, hogy szinte az egész szervezete tele volt daganatokkal: a csontvelőjében, a lépében és a tüdőjében is találtak. A sportoló mára jól van, betegsége miatt azonban tisztában van vele: egy életre magán viseli betegsége nyomait.

Az erős gyógyszerek megölik a rákot, de maradandó károsodást okoznak a testben.Nekem is be vannak gyulladva az ítületeim, érzem a májamat és a lépemet, már sosem leszek olyan, mint a betegség előtt."

A 10 legveszélyesebb rákbetegség
Félelem és rettegés lesz úrrá az emberen, ha rákkal diagnosztizálják, mivel a rák gyilkos természete miatt a második legtöbb életet követelő halálos betegség. Ha korán is felismerik és a legújabb kezeléseket alkalmazzák, még mindig nem biztos a gyógyulás. A Life.hu cikkét ide kattintva olvashatod.