Kórházi kezelésen a dalai láma: Orvosai pihenésre intik!

Forrás: AFP/Ben Stansall -
dalai láma kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A minnesotai Mayo klinikán vizsgálják ki a dalai lámát, aki amerikai orvosok tanácsára több októberi programját is lemondta egészségügyi okokból.

A klinika szóvivője a CNN-nek megerősítette a hírt a tibeti vallási vezető kivizsgálásáról, azt azonban nem árulta el, hogy miért szükséges a kórházi tartózkodás, illetve meddig tart majd.

Tendzin Gyaco a 14. dalai láma Forrás: AFP/Ben Stansall

Az amerikai hírtelevízió emlékeztetett, hogy múlt héten jelentették be: orvosai tanácsára a láma lemondta néhány októberi amerikai programját.

A 80 éves dalai láma az orvosok tanácsára néhány hétig pihenni fog a kivizsgálás után, így elmaradnak a coloradói egyetemen, Salt Lake Cityben és Philadelphiában tervezett beszédei.

A láma a kivizsgálás után visszatér az indiai Dharamszalába pihenni, ahol 1959-es száműzetése óta él.

A dalai láma nemrég ünnepelte a 80. születésnapját Forrás: AFP/Frederic J. Brown

A 10 leghasznosabb bölcsesség a dalai lámától

Őszentségéhez, a dalai lámához számtalan, saját életünkre is igaz és megfontolni való bölcsesség köthető. Mivel idén júliusban ünnepelte a dalai láma a 80. születésnapját, ez alkalomból összegyűjtöttük a 10 kedvenc idézetünket tőle.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.