Ha a szerb szövetség megadja az engedélyt, újra profi lehet Natasa Kovacevic, a Győr korábbi játékosa. A 22 éves kosaras elvesztette az egyik lábát, de így is leigazolná a nevelőklubja.

A szerb Crvena zvezda női csapata arra készül, hogy szerződteti Natasa Kovacevicet, a buszbalesetben egyik lábát elvesztő egykori győri kosarast - írja a Telegraf.rs-re hivatkozva az Origo.

Natasa KovacevicForrás: http://gyorikosar.hu

A győri kosárlabdázók 2013. szeptember 7-én balesetet szenvedtek, melyben meghalt Fűzy Ákos vezetőedző és Tapodi Péter klubigazgató. Az akkor ott játszó Kovacevic pedig olyan súlyosan megsérült, hogy a bal lábát térd alatt amputálták.

Kovacevic a szerb lap szerint néhány napja a belgrádi klubnál edz, egy speciális protézissel, és nem lóg ki a társai közül, így a vezetők szeretnék, ha ismét a klubnál játszana. Ehhez már csak hivatalos engedély kellene. Az európai szövetség (FIBA) támogatja Kovacevic visszatérését, a szerb szövetség még nem nyilatkozott.

A 22 éves kosaras elképesztő elszántsága nem újdonság. Már amikor megkapta a műlábát, vagyis bő két hónappal a műtét után, arról beszélt, hogy szeretne visszatérni a pályára. Egy éve új, a játékra alkalmas protézist tesztelt, idén februárban rendes edzésen vett részt, júniusban pedig az Eb budapesti All Star-gáláján szerepelt.

Ez a videó tavaly ősszel készült:

Kovacevic eddig sem tétlenkedett. A baleset óta a FIBA nagyköveteként egy alapítvány képviseletében rászoruló sportolóknak segít, emellett egyszerre végzi a turizmus és sportmenedzser szakot egy belgrádi főiskolán.