Hihetetlen visszatérés előtt áll Natasa Kovacevic győri kosaras, aki elveszítette a lábát

Forrás: http://gyorikosar.hu -
kosárlabda Natasa Kovacevic buszbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha a szerb szövetség megadja az engedélyt, újra profi lehet Natasa Kovacevic, a Győr korábbi játékosa. A 22 éves kosaras elvesztette az egyik lábát, de így is leigazolná a nevelőklubja.

A szerb Crvena zvezda női csapata arra készül, hogy szerződteti Natasa Kovacevicet, a buszbalesetben egyik lábát elvesztő egykori győri kosarast - írja a Telegraf.rs-re hivatkozva az Origo.

Natasa Kovacevic Forrás: http://gyorikosar.hu

A győri kosárlabdázók 2013. szeptember 7-én balesetet szenvedtek, melyben meghalt Fűzy Ákos vezetőedző és Tapodi Péter klubigazgató. Az akkor ott játszó Kovacevic pedig olyan súlyosan megsérült, hogy a bal lábát térd alatt amputálták.

Kovacevic a szerb lap szerint néhány napja a belgrádi klubnál edz, egy speciális protézissel, és nem lóg ki a társai közül, így a vezetők szeretnék, ha ismét a klubnál játszana. Ehhez már csak hivatalos engedély kellene. Az európai szövetség (FIBA) támogatja Kovacevic visszatérését, a szerb szövetség még nem nyilatkozott.

A 22 éves kosaras elképesztő elszántsága nem újdonság. Már amikor megkapta a műlábát, vagyis bő két hónappal a műtét után, arról beszélt, hogy szeretne visszatérni a pályára. Egy éve új, a játékra alkalmas protézist tesztelt, idén februárban rendes edzésen vett részt, júniusban pedig az Eb budapesti All Star-gáláján szerepelt.

Ez a videó tavaly ősszel készült:

Kovacevic eddig sem tétlenkedett. A baleset óta a FIBA nagyköveteként egy alapítvány képviseletében rászoruló sportolóknak segít, emellett egyszerre végzi a turizmus és sportmenedzser szakot egy belgrádi főiskolán.

Amikor a vágy mindent felülír: a szex még az evésnél is fontosabb a férfiaknakhttp://www.life.hu/drlife/20151029-kutatasok-alapjan-a-ferfiak-ket-extra-agysejt-miatt-kivanjak-allandoan-a-szexet.htmlÚgy látszik, nem véletlen, hogy a férfiaknak folyton a szexen jár az eszük: kukacokon végzett kísérletek szerint a hímeknek van két olyan agysejtjük van, amelyik a közösülés irányába hajtja őket. Ez a késztetés olyan erős, hogy gyakran még az evésnél is fontosabbá válik – tudjuk meg a University College London friss kutatásából, amely a Nature című szaklapban jelent meg. Dr. LifeThinkstockCsúnyábbá tesz minket a stressz, csökkenti a vonzerőnkethttp://www.life.hu/drlife/20151030-csunyabba-teszi-az-embereket-a-stressz-csokkenti-a-vonzerot-derult-ki-egy-kutatasbol.htmlA férfiak és a nők is vonzóbbak, amennyiben kevésbé feszültek – derül ki egy friss kutatásból, amely szerint a kortizol nevű stresszhormon befolyásolja a kinézetünket. Dr. LifeThinkstockGyereket szeretne a ritka genetikai betegségben szenvedő Rachelhttp://www.life.hu/drlife/20151030-rachel-winnard-fob-csontbetegsegben-szenvedo-no-gyereket-szeretne.htmlA 31 éves Rachel Winnard még azelőtt szeretne kisbabát, hogy teste teljesen megadja magát kegyetlen csontbetegségének, amelynek következtében hamarosan egy élő szoborrá fog változni. Dr. LifeOrigoA sörtől jobbak lesznek a férfiak az ágyban? Úgy tűnik, igen!http://www.life.hu/drlife/20151030-a-sortol-jobbak-lesznek-a-ferfiak-az-agyban-egy-szexterapeuta-szerint.htmlEgy friss kutatás szerint nem csupán az egészségüket óvhatják a pasik, ha rendszeresen fogyasztják ezt az alkoholos nedűt, hanem még a szexuális teljesítményüket is fokozhatják vele. Dr. LifeThinkstockKimutatták: A pizza és sajt függőséget okoznak! http://www.life.hu/drlife/20151030-drogos-allapotba-kerulhetunk-a-pizza-es-a-sajt-fogyasztasa-utan-allitjak-a-kutatok.htmlOlyanok, mint egy rossz drog. Amerikai kutatók egy csoportja ezt állapította meg több étellel kapcsolatban. Félnünk kéne?Dr. Life--Sztárok, akik gégerákban szenvedtekhttp://www.life.hu/drlife/20151030-hiressegek-akiknek-gegerakja-volt.htmlA gégerák viszonylag ritka, és jól gyógyítható rákfajta, ha időben diagnosztizálják. Sajnos azonban egyáltalán nem mondható veszélytelennek. Val Kilmer betegsége kapcsán összegyűjtöttünk néhány hírességet, akik a gyilkos kórban szenvedtek. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.