Megdöbbentő! Ahogy a 15 hónapos kisfiú fejlődik, úgy görbül az egész teste oldalra

Forrás: Facebook/Vámosi Péterné -
rendellenesség műtét kisfiú segítség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vámosi Petike császármetszéssel született, és ekkor derült ki, hogy testi problémái vannak. A kisfiú egyik karja nem fejlődött ki teljesen, több bordája is hiányzik, sőt, emellett súlyos gerincbetegséggel küzd. 

Többen is összefogtak, hogy segítsenek a kisfiún, ennek érdekében egy "Segítsünk Petikének" nevű Facebook-csoport is létre jött. Petike édesanyja elmondta, hogy a végleges megoldást egy több millió forintos műtét jelentené - írja a Blikk.

A 15 hónapos Petike Forrás: Facebook/Vámosi Péterné

"A terhesség ideje alatt minden vizsgálatra elmentem, úgy tűnt, minden rendben van, a kisfiam egészséges. Csak Petike születésekor közölte az orvos, baj van. A dolog sokkal súlyosabb, mint azt először gondolták. Ahogyan fejlődik a kisfiú, úgy görbül el az egész teste oldalra. Hiába a rengeteg fejlesztés és kezelés, a végleges megoldást egy több millió forintos műtét jelentheti a csöppség számára.A speciális beavatkozást itthon nem lehet elvégezni, egy Svájcban élő magyar orvos csinálná meg a kinti klinikán. Ez kellene ahhoz, hogy a gyermekem teste ne görbüljön tovább, és teljes életet élhessen a későb­biekben" - mesélte az édesanya.

A segítő csoportban már számos kezdeményezést szerveztek, hogy minél több pénz jöjjön össze a gyermek megsegítésére. A műtét időpontját még idén ki szeretnék tűzni az orvosok. A család bizakodik, és nagyon hálásak a sok szeretetért és segítségért, amit kaptak.

A leghidegebb évszak már a nyakunkban van: előzd meg a velejáró betegségeket!http://www.life.hu/drlife/20151102-natha-influenza-telen-nagyobb-az-esely-rajuk-igy-vedekezz-ellenuk.htmlNátha és influenza: ha ezt a két szót halljuk, automatikusan a téli betegségekre gondolunk. Azonban a kora tavaszi időszakokban is előfordul, sőt egyesek annyira „szerencsések”, hogy állandóan ezektől szenvednek. Megoldás és gyógyír persze létezik! Dr. LifeThinkstockFülek és állkapocs nélkül született egy kisfiúhttp://www.life.hu/drlife/20151101-fulek-es-allkapocs-nelkul-szuletett-egy-kisfiu.htmlEgy ritka genetikai rendellenesség miatt fülek és állkapocs nélkül jött világra a ma már négyéves Joe Elsworth, akinek szülei azért hozták nyilvánosságra gyermekük történetét, hogy felhívják a figyelmet erre a különös betegségre. Dr. Life--A szem segít kiszűrni az autizmust?http://www.life.hu/drlife/20151101-a-szem-segit-kiszurni-az-autizmust-kutatas.htmlElképzelhető, hogy egy egyszerű látásvizsgálattal kiszűrhető az autizmus? Az autizmussal küzdő gyerekek pupillája ugyanis lényegesen hosszabb ideig szűkül vissza a fénytesztet követően – állítják a Washington State University kutatói. Dr. Life--Ez lesz a Facebook-függő gyerekekbőlhttp://www.life.hu/drlife/20151031-ez-lesz-a-facebook-fuggo-gyerekekbol-egy-uj-kutatas-szerint.htmlÚgy látszik, nincs jó hatással a gyerekekre a túlzott Facebook és Twitter használat: ezek a fiatalok ugyanis kétszer nagyobb eséllyel néznek szembe különféle mentális problémákkal, mint kortársaik.Dr. LifeThinkstockCsúnyábbá tesz minket a stressz, csökkenti a vonzerőnkethttp://www.life.hu/drlife/20151030-csunyabba-teszi-az-embereket-a-stressz-csokkenti-a-vonzerot-derult-ki-egy-kutatasbol.htmlA férfiak és a nők is vonzóbbak, amennyiben kevésbé feszültek – derül ki egy friss kutatásból, amely szerint a kortizol nevű stresszhormon befolyásolja a kinézetünket. Dr. LifeThinkstockIlyen egy nővér élete: „Imádkoztam, hogy ma senki ne haljon meg a karjaim között” http://www.life.hu/drlife/20151028-novernek-lenni-kemeny-dolog-egy-bennfentes-elmeseli-szemelyes-elmenyeit-tortenet.htmlBrie Gowen kemény szakmát választott magának: amellett, hogy anya, nővérként dolgozik egy kórházban. Őszintén leírta véleményét erről az embert próbáló munkáról, amely sok szakmabeli ember kiégését is okozza hosszú távon – ő mégis folyamatosan talál benne örömforrásokat. Dr. LifeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.