Vámosi Petike császármetszéssel született, és ekkor derült ki, hogy testi problémái vannak. A kisfiú egyik karja nem fejlődött ki teljesen, több bordája is hiányzik, sőt, emellett súlyos gerincbetegséggel küzd. 

Többen is összefogtak, hogy segítsenek a kisfiún, ennek érdekében egy "Segítsünk Petikének" nevű Facebook-csoport is létre jött. Petike édesanyja elmondta, hogy a végleges megoldást egy több millió forintos műtét jelentené - írja a Blikk

A 15 hónapos PetikeForrás: Facebook/Vámosi Péterné

"A terhesség ideje alatt minden vizsgálatra elmentem, úgy tűnt, minden rendben van, a kisfiam egészséges. Csak Petike születésekor közölte az orvos, baj van. A dolog sokkal súlyosabb, mint azt először gondolták. Ahogyan fejlődik a kisfiú, úgy görbül el az egész teste oldalra. Hiába a rengeteg fejlesztés és kezelés, a végleges megoldást egy több millió forintos műtét jelentheti a csöppség számára.A speciális beavatkozást itthon nem lehet elvégezni, egy Svájcban élő magyar orvos csinálná meg a kinti klinikán. Ez kellene ahhoz, hogy a gyermekem teste ne görbüljön tovább, és teljes életet élhessen a későb­biekben" - mesélte az édesanya.

A segítő csoportban már számos kezdeményezést szerveztek, hogy minél több pénz jöjjön össze a gyermek megsegítésére. A műtét időpontját még idén ki szeretnék tűzni az orvosok. A család bizakodik, és nagyon hálásak a sok szeretetért és segítségért, amit kaptak.