Arcbőrünket nemcsak drága krémekkel és sok vízzel, valamint alvással ápolhatjuk, hanem egészen hétköznapi, a konyhában is megtalálható ételek is hozzájárulhatnak üdeségéhez és tisztaságához. Íme, öt étel, amitől egyszerűen ragyogni fog a bőröd!

Túró

Rengeteg kálciumot és fehérjét tartalmaz, valamint E-vitaminban és szelénben is gazdag - utóbbi kettőnek erős antioxidáns hatása van. Egyes kutatások pedig még arra is rámutatták, hogy a rákos megbetegedések megelőzésében is segíthet.

Forrás: Thinkstock

Magvak

Régóta él a hiedelem, hogy az olajos magvak elősegítik a pattanások kialakulását - mindez viszont csak abban az esetben igaz, ha sózott, ízesített változatot választasz belőlük. Natúr formájában a dió, a pisztácia, a mogyoró vagy a mandula rengeteg egészséges tápanyagot tartalmaz. Segít a folyadékháztartás kiegyensúlyozásában, a nedvességtartalom megőrzésében és ilyen formában hozzájárul a duzzanatok megelőzéséhez. 

Avokádó

Ahogyan arról egykorábbi cikkünkben beszámoltunk: a zsírokban gazdag gyümölcs segít megelőzni a bőr kiszáradását. Az omega-9 zsírsavnak köszönhetően a bőr általános tónusát és textúráját is javítja. Mézzel kikeverve arcpakolásként is kitűnő.

Forrás: Thinkstock

Áfonya

A bogyós gyümölcsöknek, így az áfonyának nagyon sok pozitív hatása van nemcsak a bőrünkre, hanem az egész szervezetünkre. C-vitaminban gazdag, ami elengedhetetlen a kollagén rostok termelődéséhez - többek közt ez az anyag felel a bőr feszességének megőrzéséért. 

Burgonya

Nékülözhetetlen nyomelemeket - így rezet és folsavat - tartalmaz. Ami azonban a bőrre gyakorolja jótékony hatását, az a benne található C-vitamin és cink, melyek segítik az elasztin termelését. A bő olajban sütött változatot azonban hanyagold! Az többet árt, mint használ.