Szelfivel a bőrrák ellen? Már ez is lehetséges

Forrás: Thinkstock -
melanoma mobilapplikáció daganat bőrrák rosszindulatú daganat alkalmazás felismerés elváltozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy új mobilapplikációnak hála már egyetlen fénykép segítségével felismerheted a bőröd rosszindulatú elváltozássait.

Már egyetlen szelfi segítségével is megállapíthatod a bőrrákos elváltozást – ezt ígéri a SkinVision nevű okostelefonokra kifejlesztett alkalmazás.

Forrás: Thinkstock

A mobilapplikáció először egy fotót kér az érintett bőrfelületről, majd egy algoritmus segítségével kockázati szempontból rangsorolja a képen látható anyajegyeket és szeplőket. A német, holland és amerikai kutatók által kifejlesztett alkalmazás állítólag 83%-ban biztos diagnózist állít fel, így segítségével idejében fel lehet venni a harcot a bőrrák egyik legveszélyesebb fajtájával, a melanomával is.

6 tévhit a bőrrák leghalálosabb típusáról

A melanóma, a bőrrák leghalálosabb típusa, csak az Egyesült Államokban mintegy 9000 halálos áldozatot követel évente. Ez az arány az elmúlt harminc évben folyamatosan növekedett, és mára az egyik leggyakoribb daganattípussá vált a 30 éven aluliak, különösen a fiatal nők körében. A Life.hu cikkét ide kattintva olvashatod.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.