Nagy jövőt jósolnak a tudósok a hidrogél alapú kotonnak, amelynek fő összetevőjét ugyanaz a folyadék adja, amelyet a kontaktlencsék tárolásához is használnak.

Texasi kutatók szerint a hidrogél alapú óvszer segíthet megakadályozni a HIV-vírus továbbterjedését – írja a Daily Mail.

Forrás: MedicalRF.com

A texasi A&M Egészségtudományi Központ tudósai már dolgoznak azon az újgenerációs kotonon, amelynek alapját a hidrogél képezi majd. Reményeik szerint kényelmi faktora miatt, és a latex gumival szembeni allergia miatt az embereknek kimondottan igényük lesz ezekre az óvszerekre.

Ha sikerrel járunk, forradalmasítani fogjuk a HIV-vírus elleni küzdelmet – mondta el Dr. Mahua Choudhury, aki hozzátette: bármilyen „baleset" is történik az együttlét során, a hidrogél alapú óvszerben található antioxidáns közbelépése megakadályozza a HIV-vírus szexuális úton történő továbbadását, ezzel pedig akár meg is állíthatják majd a fertőzés terjedését.

5+1 tévhit a HIV-vírusról
Csókkal is át lehet adni? Honnan tudhatom, hogy HIV-vírusos vagyok? Szexelhetnek a HIV-es emberek? És hogyan? A Life.hu cikkéért kattints ide!