Ahogy arról korábban a Life.hu beszámolt, Galkó Balázs korábban a közösségi oldalán tudatta ismerőseivel, hogy önként vonult be az Országos Onkológiai Intézetbe. Január elején bizakodó szavakat küldött a érte aggódóknak, most pedig ismét üzent.

A 66 esztendős Galkó Balázs a sugárkezelésnek köszönhetően már újra képes beszélni, és sokkal jobban érzi magát - írja a Blikk.

Galkó BalázsForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

"Nyelvgyökrákkal kezelnek. Korábban sem tiltottak el az orvosaim a beszédtől, csak nem voltam rá képes a fájdalomtól - kezdte a színművész, aki biztos benne, hogy ő az erősebb, és legyőzi a sokszor halálosnak mondott betegséget.

"Fájt a torkom, köhögtem, és néha berekedtem, ezért öblögettem mindenféle szerekkel. Próbáltam otthon kikezelni, mint mások az egyszerűnek vélt torokgyulladást, mert lázam nem volt. Amikor nem múlt el, felkerestem a kistarcsai kórházban Jakab György doktor urat, aki belenézett a torkomba, majd megkért, hogy menjek be a szobájába. „Ekkora a sz...r?", kérdeztem, mert ebből rögtön tudtam, mi van - magyarázta el súlyos daganatos betegségének diagnosztizálását a lapnak.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

"Otthon karácsonyoztam. Túlzás lenne azt állítani, hogy jó kedvünk lett volna, de az ünnepet a gyerekeimmel akartam tölteni. Közösségi oldalamon akkor tudattam a betegségemet, amikor befeküdtem a kórházba, mert nagy fájdalmaim lettek a sugárkezelés miatt. Azért jöttem be, mert nem tudtam már se enni, se inni. Nem a daganat fájt maga, hanem a sugarazás miatt a szám, a nyelés, meg minden.

A dolog nem egyszerű, nem fekete vagy fehér, de bízom a teljes gyógyulásban. Hogy szükség lesz-e később műtétre, nem tudom, nem értek hozzá. Darabos ételt még mindig nem tudok enni, nyelni is nehéz, de inni már képes vagyok. A sugárkezelésnek vége, ez biztos most. Egy nagy puszit küldök azoknak, akik jó hírt várnak rólam. Jól vagyok, nem készülök a halálra!" – üzente a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével és Radnóti Miklós antirasszista díjjal kitüntetett színművész.