A csoki nemcsak hizlal, de fejfájást is okoz!

Forrás: Thinkstock -
fejfájás csokoládé napidoktor sajt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fejfájás több okból is jelentkezhet: az időjárási változások, frontok következtében, a nyaki csigolyák elváltozása, az izmok merevsége, kialvatlanság miatt, de a stressz is jól ismert hajlamosító tényező. Sokaknál a fájdalom megjelenése az étkezésekhez köthető, ezért érdemes megfigyelni, hogy mit fogyasztottunk a tünetek megjelenése előtt.

Az étkezés több módon is szerepet játszhat a fejfájás kialakulásában. Sokan nem figyelnek arra, hogy napközben elegendő folyadékot fogyasszanak, a dehidratáció pedig okozhat fejfájást. Előidézheti a tüneteket, ha rendszertelenül étkezünk, bizonyos étkezéseket kihagyunk napközben. Ilyenkor a vércukorszint csökkenése az, ami miatt fájni kezd a fejünk. Az sem szerencsés, ha ugyan rendszeresen étkezünk, de nem a megfelelő ételeket fogyasztjuk. Vannak jól ismert, fejfájást kiváltó élelmiszerek: egyes sajtok (különösen az érlelt sajtok), csokoládé, citrusfélék, tartósított húsfélék és diófélék. Ha ezek fogyasztása után rendszeresen fejfájás jelentkezik, akkor érdemes kivizsgáltatni a panaszokat.

Forrás: Thinkstock

Miért fáj ezektől a fejünk, és hogyan lehet tenni ellene? Kiderül a Napidoktor.hu cikkéből!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.