Kannabidiolt, kakaóvajat és a marihuána hatóanyagát, a THC-t is tartalmazza az a nemrég kifejlesztett hüvelytabletta, amely a kutatók ígérete szerint a legkíméletesebb módon segíthet leküzdeni a fájdalmas menstruációt.

Elkészült a világ első olyan hüvelytablettája, amely a marihuána hatóanyagait is felhasználva megszüntetheti a kínzó menstruációs görcsöket.

A kép illusztráció.Forrás: Thinkstock

A tamponméretű kapszulához a Mirror szerint a kutatók THC-val átitatott kakaóvajat és kannabidiolt használtak fel. Felhelyezve anékül fejti ki izomlazító és fájdalomcsillapító hatását, hogy kábulást okozna a páciensnél. 

Ez a növényi gyógyszer hosszú, kultúrközi történettel rendelkezik a menstruációs panaszok enyhítésében, mint természetes segítség - mondta el a brit lapnak a tabletta feltalálója, Mathew Gerson. A darabonként 30 angol fontba, vagyis körülbelül 12 ezer forintba kerülő tablettákat egyelőre csak az Egyesült Államok azon 23 államában lehet megvásárolni, ahol engedélyezték a marihuána gyógyászati célból történő felhasználását.