Hiába élünk a 21. században, hiába tűnik úgy, hogy bármit megoszthatunk bárkivel, a mentális problémákról beszélni a mai napig amolyan tabutémaként tekintünk. Íme 3 híresség, aki szembenézett a démonjaival, és ország-világ előtt vállalta is őket remélve, hogy ezzel segítenek másokon.

Emma Stone

Az Oscar-díjra jelölt színésznő még karrierje beindulása előtt küzdött pánikrohamokkal. 

Nagyon rossz volt. Az első pánikrohamomnál egy barátomnál voltam, és azt hittem, ég a ház.Felhívtam édesanyámat, aki hazahozott. A következő három évben folyamatosan jelentkeztek a rohamok." Emmának gyógyszeres kezeléssel sikerült leküzdenie a betegségét.

Forrás: AFP/Valerie Macon

J. K. Rowling

A Harry Potter írónője még a sikerei előtt küzdött meg a depresszióval. Ami miatt segítségért fordultam, az a lányom volt. Azt gondoltam, nem jó neki, ha ebben az állapotban kell majd felnőnie.

Forrás: AFP

Demi Lovato

Az amerikai X-Factor zsűritagjának tinédzserkorát étkezési problémája keserítette meg. Ez nem olyan dolog, ami miatt szégyellnie kell magát az embernek. Minél több ember beszél róla, annál több ember ismeri fel és kér segítséget - mondta el az énekesnő egy korábbi interjújában.

Forrás: AFP/Mike Windle
Így keseríti meg egy ember életét a mentális betegség
Marisa Lancione életmódblogger szerint a szorongás egy olyan állapot, amivel könnyű azonosulni, hiszen sokan megtapasztaltuk már életünk során – még ha valójában nem is realizáltuk. Az egyszerre két mentális problémával küzdő nő őszintén vallott arról, hogy a népbetegségnek számító szorongás olykor hogyan uralkodik el rajta. A Life.hu cikkéért kattints ide!