Koller Katalin korábbi szépségkirálynőnél mellrákot diagnosztizáltak 29 éves korában. Mikor észrevették már 4-es stádiumban volt, nyirok, máj, tüdő és mint később az izotópvizsgálaton kiderült – csontáttétekkel.

Az egykori szépségkirálynő mozgalmas életét egy súlyos betegség szakította meg. Koller Katalin Facebook-oldalán mesélte el azokat a küzdelmeket, amiken az elmúlt időszakban végigment.

Forrás: Koller Katalin/Facebook

 

Körülbelül 3 évvel ezelőtt kezdődött minden, egy apró csomóval a mellében. A mammográfia azonban semmit nem mutatott ki, így nyugodtan folytatta az életét, azonban egyéb tünetek is előjöttek az egykori szépségkirálynőnél. Elkezdett köhögni, fájt a karja, és egy gyógyszer sem volt képes elmulasztani a problémáit. A háziorvosa utalta be újabb mammográfiára, a szövettani vizsgálat pedig kimutatta, hogy rosszindulatú daganata van.

Az egykori szépségkirálynő útja az Országos Onkológiai Intézetbe vezetett, és még aznap a a mellbizottság elé került. Ott tudta meg, hogy 4-es stádiumnál tart, nyirok, máj, tüdő és mint később az izotópvizsgálaton kiderült – csontáttétekkel. Az orvosok pedig gyakorlatilag teljesen lemondtak az egykori szépségkirálynőről.

Azonban kiderült, hogy az egyik legkönnyebben kezelhető ráktípussal rendelkezik. Katalin pedig eldöntötte, hogy meg fog gyógyulni, mindenáron!

"Az első és legfontosabb az volt, hogy márpedig meggyógyulok!!! A másik döntésem az volt, nem leszek rosszul a kemoterápiától, és végigcsinálom az egészet, ha a fene fenét eszik, akkor is" - árulta el az egykori szépségkirálynő.

Fél éven keresztül hetente 27 adag kemoterápiás kezelést kapott, és egyszer sem lett rosszul. Komoly életmódváltáson ment keresztül, alternatív módszert is alkalmaztak a gyógyulási folyamat során, nem bízták a véletlenre a dolgot.

"Az első negyedéves kontrollvizsgálat után kaptuk a szinte hihetetlen hírt: eltűnt mindenhonnan minden daganatom" - írta Katalin. További 3 hónapnyi kemó után leállították a kezelést, és biológiai terápiában részesült. Mára már túl van a negyedik teljesen negatív CT vizsgálaton is!