Laura Saull panaszait saját bevallása szerint figyelmen kívül hagyták orvosai, mert véleményük szerint túl fiatal volt még ahhoz, hogy rákos legyen. A fiatal nőnél áttétes mellrákot diagnosztizáltak.

Laura Saull a mellén észrevett elváltozások miatt fordult először háziorvosához - írja a The Sun magazin.

Forrás: Instagram

A 27 éves nőnek, aki 11 éves volt, amikor az édesanyja elhunyt rákban, azonban további vizsgálatok helyett szorongásoldókat írt fel a szakember. Hiába kért további vizsgálatokat, az orvos azt mondta: túl fiatal még ahhoz, hogy rákja legyen. Hat hónappal később harmadik stádiumban lévő mellrákot diagnosztiztálak nála.

 Ha egy évvel korábban kiderült volna, hogy mellrákban szenvedek, lett volna esélyem a gyógyulásra - mondta el a lapnak Laura, aki most azon van, hogy felhívja a figyelmet a tényre: a rák nem válogat sem kor, sem nem tekintetében. 

Forrás: Instagram/Laura Saull

 

Szeretném, ha az orvosok is megértenék, hogy azért mert valaki fiatal, még lehet súlyos beteg

- tette hozzá a nő, akinek már a belső szerveire is átterjedt a tumor. Csak abban bízhatok, hogy olyan méltósággal és humorral viselem majd az utolsó időszakot, mint az édesanyám.

Mell- és petefészekrák: öröklődő tragédia
A BRC1 és BRC2 gének felelősek a generációkon végigvonuló mell- és petefészekrákok nagy részéért. Híres színésznőktől egészen az átlagos háziasszonyokig bárki hordozhatja, ám a korai felismerés többségüket megmentheti a rák kialakulásától vagy végzetessé válásától. A Life.hu cikkéért kattints ide!