Így kapcsolódik össze a klimax és a cukorbetegség

Forrás: Thinkstock -
betegség szívderítő klimax cukorbetegség menopauza
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legtöbb nő életének egyik célkitűzése, hogy gyerekei lehessenek. A mai körülmények között a családalapítás időszaka azonban sokszor erősen kitolódik, így nem ritka, ha 35 éves kor felett kerül sor az örömteli eseményre. Bizonyos tényezők azonban nehezíthetik a teherbe esés lehetőségét.

A cukorbetegség korunk egyik népbetegsége, amely kialakulásában központi szerepet játszik a mozgásszegény életmód, valamint a nem megfelelő táplálkozás. A cukoranyagcsere zavarainak következtében a beteg súlya is megnőhet, de ennél komolyabb következményekkel is számolni kell. Azok, akik a kórban szenvednek, pontosan tudják, hogy szigorú szabályok alapján összeállított diétát kell követniük, és a rendszeres mozgásról sem mondhatnak le. Nem is beszélve a gyógyszeres kezelésről, ami akár inzulininjekciók beadását is jelentheti.

Forrás: Thinkstock

A betegek számára az odafigyelés létkérdés, hiszen a cukorbetegség elhanyagolása végtagvesztéssel, akár kómával és halállal is járhat. Kevesebben tudják, hogy a cukorbetegség befolyással van a fogamzóképességre is. Dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász kifejtette, hogy megnehezíti a teherbe esést, vagy gyakoribb a vetélés, sőt gondozatlan esetekben sokkal több a fejlődési rendellenességek aránya is. Cukorbetegek körében kicsit gyakoribb a korai menopauza jelensége is.

A tünetekről, valamint a kezelésekről részletesen a Szívderítő.hu cikkében olvashatsz!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.