A szénhidrát akár tüdőrákot is okozhat!

Forrás: Thinkstock -
fehér kenyér glikémiás index tüdőrák szénhidrát
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fehér kenyeret és a magas glikémiás indexű ételeket nemcsak azoknak érdemes kerülni, akik fogyni szeretnének, esetleg cukorbetegséggel küzdenek, hanem mindenkinek.

A fehér kenyérről és általában a szénhidrátokról már egy jó ideje lehet tudni, hogy nem igazán egészséges a túlzott fogyasztásuk. Amerikai kutatók viszont ezeknek az ételeknek egy újabb hátrányát fedezték fel. - írja a Daily Mail.

Forrás: Thinkstock

A túlzott fogyasztásuk jelentősen növeli a tüdőrák kialakulásának esélyét - erre a következtetésre jutottak a texasi orvosi egyetem kutatói. Tehát érdemes kerülni a fehér kenyeret, és a finomított lisztből készült péksüteményeket is. Természetesen nem a mértékletes fogyasztás az, ami gondot okozhat. Dr. Stephanie Melkonian kutató elmondta a lapnak, a vizsgálatok során azt tapasztalták, hogy akik a legtöbb magas glikémiás indexű ételeket fogyasztották, azoknál 49%-kal gyakrabban fordult elő tüdődaganat, mint azoknál, akik a legalacsonyabb indexű ételeket ették.

Glikémiás index

Az ételek vércukoremelő képességét fejezi ki a szénhidráttartalmukkal egyező mennyiségű szőlőcukorhoz képest, százalékban kifejezve. GI-indexük elsősorban a szénhidrátot tartalmazó élelmiszereknek van, a szénhidrátokat ugyanis a szervezet szinte kivétel nélkül szőlőcukorrá alakítja.
"Remélem, nem így fog véget érni a karrierem" - Marija Sarapova beismerte, doppingolthttp://www.life.hu/drlife/20160308-marija-sarapova-teniszezo-beismerte-doppingolt-remeli-nem-er-veget-a-karrierje.htmlMarija Sarapova, az oroszok korábbi, világelső teniszezője hétfőn sajtótájékoztatón jelentette be, hogy januárban pozitív lett a doppingtesztje a melbourne-i ausztrál nyílt bajnokságon. Várható eltiltásáról egyelőre semmit sem tudni, de 400 ezer dollárt már biztosan bukott. Dr. LifeAFPVajna Timi: "Megtanították nekem, hogyan kell Andyt és a sebet ápolni"http://www.life.hu/drlife/20160308-andy-vajna-neje-timi-amikor-amerikaban-voltak-az-oscaron-az-apolast-meg-tudta-csinalni.htmlAndy Vajna a közelmúltban heteket töltött kórházban, de eddig senkinek sem beszélt arról, mi is volt a baj. Azt tudni lehetett, a lába okozza a problémáit, és sokáig az is kétséges volt, hogy repülőre szállhat-e, hogy részt vegyen az Oscar-díj átadóján Los Angelesben. Félő volt ugyanis, hogy frissen operált lábából vérrögök indulnak el, amelyek trombózist is okozhatnak. Dr. LifeOrigoMozgással és meditációval harcolhatsz a depresszió ellenhttp://www.life.hu/drlife/20160307-sport-es-meditacioval-csokkentheted-a-depresszios-tuneteket.htmlKét tevékenységgel harcolhatsz a depresszió ellen, legalábbis az amerikai kutatók szerint, akik kimutatták, hogy az alvás és a sport villámgyors javulást hozhat a depresszóban szenvedőknek. Dr. LifeThinkstockTöbb alvásra van szüksége a nőknek, mint a férfiaknakhttp://www.life.hu/drlife/20160307-tobb-alvasra-van-szuksege-a-noknek-mint-a-ferfiaknak.htmlGyakran vitáztok azon a pároddal, melyikőtök alszik többet? Egy nemrég elkészült kutatás eredménye szerint jobb, ha a férfiak hagyják pihenni szívük hölgyét: azok a nők, akik keveset alszanak, sokkal nagyobb arányban szenvednek az alváshiány okozta egészségügyi gondokkal, mint az urak. Dr. Life--A mellrákos Kylie Armstrong most több ezer nő életét mentheti meghttp://www.life.hu/drlife/20160307-a-mellrakos-kylie-armstrong-megosztotta-fotojat-mellerol-amivel-tobb-ezer-no-eletet-mentheti-meg.htmlAz ausztrál nő teljesen megdöbbent, amikor kiderült, hogy mellrákja van. Hiába nem találtak csomót, a rákos sejtek ott voltak a testében. Dr. LifeOrigoBerki Krisztiánnak nem esett jól az újabb herevasaláshttp://www.life.hu/drlife/20160307-fajt-berki-krisztiannak-a-negyedik-herevasalasa.htmlBerki Krisztián tú lvan a negyedik herevasalásán is, ám ez a mostani nem sült el túl jól, ugyanis a tévés fájdalomra panaszkodott. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.