A gyógyszerész több, mint egy fiókhúzogató – Ezúttal ők bizonyíthatnak!

Forrás: Dreamstime -
terápia gyógyszer gyógyszerész patika pályázat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Magángyógyszerészek Országos Szövetségének koordinálásával a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság és a Magyar Gyógyszerészi Kamara 2016-ban hatodik alkalommal hirdeti meg az „Év Gyógyszerésze” pályázatot. 

Az „Év Gyógyszerésze” pályázatot zsűrizők a kiemelkedő szakmai teljesítmény mellett a betegközpontú szemléletre, valamint a szakmán belüli fejlesztésekre fókuszálnak a bírálás során.

Forrás: Dreamstime

A kitüntető címet elnyerő gyógyszerészt és munkáját nyilvánosan elismerik, valamint szakmailag is hasznos díjazásban részesítik.

„A pályázat célja, hogy a gyógyszerészek komolyan vegyék a tudományos pályaműveket. Ez a társadalom számára is jó eszköz arra, hogy meglássák: a gyógyszerészek nem csak fiókokat tologatnak, hanem terápiás szerepet is betöltenek munkájuk során” – mondta dr. Mikola Bálint, a Magángyógyszerészek Országos Szövetségének elnöke az erről szóló sajtótájékoztatón.

„A gyógyszertárakban fontos szakmai munka folyik, hiszen a betegek a rengeteg információs zaj közepette elveszhetnének, ha ott nem kapnának alapos felvilágosítást” – mondta dr. Fodor Enikő gyógyszerész.

Forrás: giphy.com

Hogyan nyerhet a pályázó?

Bárki részt vehet, aki aktív gyógyszerész. Az előzetes szavazatok alapján a szervezőbizottság rangsort állít fel, majd ez után a tíz legtöbb szavazatot kapott gyógyszerész névre szóló felkérést kap arra a pályázaton való további részvételre. A kiválasztott gyógyszerészek egy személyes beszélgetés keretein belül mesélhetnek munkájukról a szervezőknek, valamint egy rövid publikációt kell írniuk az alábbi témakörök valamelyikéről:

  • Farmakoterápia-management – a betegek edukációja
  • Gyakorlati tapasztalatok a gyógyszerészi gondozás területén
  • Hogyan javítható a betegek adherenciája
  • Betegadherencia antikoagulált betegekben
  • Véralvadásgátlóval kezelt betegek gondozásának jelentősége, protokollja
  • Önmenedzselés, önellenőrző gyorstesztek – a betegek edukációjának jelentősége

Támogatott tartalom

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.