A Magángyógyszerészek Országos Szövetségének koordinálásával a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság és a Magyar Gyógyszerészi Kamara 2016-ban hatodik alkalommal hirdeti meg az „Év Gyógyszerésze” pályázatot. 

Az „Év Gyógyszerésze” pályázatot zsűrizők a kiemelkedő szakmai teljesítmény mellett a betegközpontú szemléletre, valamint a szakmán belüli fejlesztésekre fókuszálnak a bírálás során.

Forrás: Dreamstime

A kitüntető címet elnyerő gyógyszerészt és munkáját nyilvánosan elismerik, valamint szakmailag is hasznos díjazásban részesítik.

 „A pályázat célja, hogy a gyógyszerészek komolyan vegyék a tudományos pályaműveket. Ez a társadalom számára is jó eszköz arra, hogy meglássák: a gyógyszerészek nem csak fiókokat tologatnak, hanem terápiás szerepet is betöltenek munkájuk során” – mondta dr. Mikola Bálint, a Magángyógyszerészek Országos Szövetségének elnöke az erről szóló sajtótájékoztatón.

„A gyógyszertárakban fontos szakmai munka folyik, hiszen a betegek a rengeteg információs zaj közepette elveszhetnének, ha ott nem kapnának alapos felvilágosítást” – mondta dr. Fodor Enikő gyógyszerész.

Forrás: giphy.com

Hogyan nyerhet a pályázó?

Bárki részt vehet, aki aktív gyógyszerész. Az előzetes szavazatok alapján a szervezőbizottság rangsort állít fel, majd ez után a tíz legtöbb szavazatot kapott gyógyszerész névre szóló felkérést kap arra a pályázaton való további részvételre. A kiválasztott gyógyszerészek egy személyes beszélgetés keretein belül mesélhetnek munkájukról a szervezőknek, valamint egy rövid publikációt kell írniuk az alábbi témakörök valamelyikéről:

  • Farmakoterápia-management – a betegek edukációja
  • Gyakorlati tapasztalatok a gyógyszerészi gondozás területén
  • Hogyan javítható a betegek adherenciája
  • Betegadherencia antikoagulált betegekben
  • Véralvadásgátlóval kezelt betegek gondozásának jelentősége, protokollja
  • Önmenedzselés, önellenőrző gyorstesztek – a betegek edukációjának jelentősége

Támogatott tartalom