Fél szívvel született a kislány, az orvosok már lemondtak róla

Forrás: Thinkstock -
műtét szívműtét betegségek szív
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A wales-i kislány fél szívvel született: A kicsi túlélt egy szívműtétet, és bár orvosai nem voltak túl bizakodóak, most mégis a 2. születésnapi tortája mellett vigyorog.

Harriet Summerhill egy veleszületett szívfejlődési rendellenességgel jött világra, amit a tüdőverőér elzáródása okoz, így a szívének jobb oldalába nem tud beáramlani a vér. Bár születése előtt az orvosok nem jósoltak neki túl sok esélyt a túlélésre,

most második születésnapját ünnepli.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

Édesanyját, Emma Summerhillt, és férjét Leightont még a várandósság idején nehéz kérdés elé állították az orvosok. Felajánlották nekik az abortusz lehetőségét, a szülés utáni "természetes" halált, vagy a szívműtétet.

A szülők az utóbbi mellett döntöttek, Harriet pedig azóta is él és virul.

"Nem volt kérdés, hogy megtartjuk a babát, és mégha fél szívvel is, de minden esélyt meg akartunk adni neki az életre" - mondta az édesanya. Ha kíváncsi vagy rá, hogyan ünnepelte Harriet a születésnapját, akkor kattints ide!

Atreria pulmonalis veleszületett elzáródása

A szív veleszületett olyan elváltozása, melyben a jobb kamrából jövő oxigénben szegény vért szállító artéria (artéria pulmonalis) lumene elzáródik, és a felfrissülésre váró vérmennyiség nem tud a tüdőbe eljutni. Az artéria pulmonalis atréziájához társulhat kamrai sövény hiánya, de van olyan veleszületett szívfejlődési rendellenesség is, ahol nincs kamrai sövény hiány. Mindkét esetben születés utáni első napokban megjelenik a cyanosis (szürkeség) és a nyugalmi nehézlégzés (dyspnoe).

A heroin ölte meg a 23 éves lányt - Anyja meghatóan búcsúztattahttp://www.life.hu/drlife/20160414-drogtuladagolasban-halt-meg-a-22-eves-lany-anyja-meghato-modon-bucsuztatta.htmlA 23 éves Kelsey Grace éveken keresztül drogfüggő volt, egészen múlt szombatig. Heroin túladagolásban halt meg. Anyja megható szavakkal búcsúztatta. Dr. LifeOrigoPisilés szex előtt? Inkább ne!http://www.life.hu/drlife/20160412-a-szex-elotti-pisilest-inkabb-hanyagold-mert-konnyen-hugyuti-fertozest-kaphatsz.htmlGyakran felfázol? Akkor jobb, ha tudod, hogy összefüggés van a húgyúti fertőzések és a szex között, mivel az együttlét során a baktériumok könnyen a húgycsőbe juthatnak. Most eláruljuk, hogy miként is előzheted meg mindezt! Dr. LifeThinkstockAz alma bizonyítottan csökkenti a rákos megbetegedések kockázatáthttp://www.life.hu/drlife/20160401-az-alma-bizonyitottan-csokkenti-a-rakos-megbetegedesek-kockazatat.htmlA legújabb kutatások is alátámasztják a mondást, mely szerint: "Minden nap egy alma az orvost távol tartja". Összeállításunkban elmondjuk, hogy miért. Dr. Life--Az első meccsén olyan súlyos sérülést szenvedett, ami véget vetett a focista karrierjénekhttp://www.life.hu/drlife/20160401-az-elso-meccse-veget-vetett-a-focista-karrierjenek.htmlJack Wheat, a 23 éves kapus nemrég szerződött a Goole AFC csapatához, de az első meccsén olyan sérülés érte, ami véget vetett a futballista karrierjének. Dr. LifeAFPMegható pillanatok! Először láthatta gyermekét a vak édesanyahttp://www.life.hu/drlife/20160323-egy-szuperszemuvegnek-hala-a-latasserult-anyuka-eloszor-lathatta-gyermeket.htmlA súlyosan látássérült anyuka saját szemével láthatta újszülött gyermekét, és hogy mindez hogyan vált lehetségessé? Egy eSight nevezetű speciális szemüveggel. Dr. LifeOrigoTudtátok, hogy génjeinkbe vésték az ébresztőnk időpontját?http://www.life.hu/drlife/20160323-genjeink-hatarozzak-meg-hogy-a-koran-vagy-epp-keson-kelok-taboraba-tartozunk.htmlKi korán kel, aranyat lel. Ha kiráz a hideg ettől a mondattól, akkor valószínűleg a bagoly típusba tartozol, ha lelkesen bólogatsz, akkor pedig a pacsirtákhoz. Legalábbis ezt állítja egy nemrég megjelent tanulmány, miszerint belső ritmusunkat génjeink határozzák meg. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.