Miért halt meg olyan sok híresség 2016-ban? Íme, az okok!

Forrás: AFP/Bertrand Guay -
okok halál híresség indok magyarázat 2016
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elég sok világhírű sztártól kellett már elbúcsúznunk ebben az évben, sokkal többtől, mint korábban. Ez azonban nem csak a véletlen miatt történhetett így, megvan a magyarázata!

Még csak április van, de már nagyon sok hírességtől kellett búcsút vennünk. A zenei legenda, Prince 57 éves korában halt meg, de korábban el kellett már búcsúznunk David Bowie-tól, Alan Rickmantől, és Umberto Ecótól is. A Mirror összeszedte a magyarázatokat arra, hogy miért haltak meg idén ennyie.

Prince Forrás: AFP/Bertrand Guay

Többen vagyunk

Több magyarázat is van arra, hogy miért van sokkal több halál, vagy sokkal több halálhír. Egyrészt azért is, mert sokkal többen vagyunk, mint néhány évtizeddel ezelőtt. 1946 és 1964 között hatalmas volt a népesség növekedése nyugaton, a mostanában elhunyt hírességek a baby boomerek közé tartoznak, vagyis azok közé, akik ebben az időszakban születtek.

Őrült életmód

A hírességeknél nem szokatlan, hogy valamilyen kábítószer rabságában élnek, ami egyáltalán nincs jó hatással az egészségükre. Természetesen nem lehet azt mondani, hogy mindegyikőjük a két végén égette volna a gyertyát, de az biztos, hogy a sztárok élete hatalmas stresszel is jár, ami szintén nagyon sok betegséghez vezethet.

Alan Rickman Forrás: InterCom

Több a híresség, és többet is ismerünk

Mivel több ember született, így többen is válhattak híressé. A közösségi média betörése szintén nagy szerepet játszik abban, hogy sokkal több embert ismerünk. Régebben csupán a filmcsillagok és zenészek váltak ismertté, de ma már a legkisebb sorozasztár is híres lehet. Az internetnek köszönhetően pedig olyan emberekről, sztárokról is értesülünk, akiknek a munkásságával nem vagyunk feltétlenül tisztában. A róluk szóló végtelen mennyiségű információ, amit nap mint nap kapunk sajnos magában foglalja a halálhírüket is.

Umberto Eco Forrás: AFP/Loic Venance

Korszak vége

Számos legendás zenész, és színész éri el mostanában az öregkort. Azok, akik a 60-as, 70-es években lettek sztárok, mostanában érik el azt a kort, amikor már nagyobb a valószínűsége, hogy egészségük romlása miatt, vagy természetes halállal elhunynak.

A Pszichológus Pasi – Mindennapi hiedelmeink: te miben hiszel?http://www.life.hu/drlife/20160421-pszichologus-pasi-hiedelmek-hozzaallas-bizunk-magunkban-vagy-sem.htmlA legtöbb ember azt hiszi, hogy tudatában van annak, hogy ő miben hisz. Aki vallásos talán azt gondolja, hogy istenben hisz, aki materialista talán azt feltételezi, hogy ő nem hisz semmi valótlan vagy kitalált dologban. Legtöbben hiszünk valamilyen dologban anélkül, hogy tudatában lennénk annak, mennyire meghatározza az egész életünket. Dr. LifeThinkstockMegműtötték Kovács Patríciáthttp://www.life.hu/drlife/20160422-kovacs-patricia-szemet-megmutottek-visszakapta-latasat.htmlA gyönyörű színésznő szemüveg nélkül szinte alig látott, így már nagyon időszerű volt, hogy kés alá feküdjön. A szemműtétnek köszönhetően pedig, amin átesett, végre elbúcsúzhatott 8 és fél dioptriás lencséitől. Dr. LifeOrigoKulka Jánost a tüdőgyulladástól féltikhttp://www.life.hu/drlife/20160422-kulka-janos-szinmuveszt-feltik-a-felfekvesektol-es-a-tudogyulladastol.htmlA színművészt több mint egy hete műtötték meg. Az utolsó hivatalos tájékoztatásból megtudhattuk, hogy az állapota javul, de sajtóértesülések szerint egyelőre nem merik kiengedni az intenzívről. Dr. Life--Aludjunk eleget, különben baj lesz!http://www.life.hu/drlife/20160420-alvas-modszerek-kutatas-fontos-odafigyelnunk-a-kipihentsegre.htmlArianna Huffington rendszeresen vezeti a blogját, amelyben legutóbb az alvással kapcsolatos gondolatait osztotta meg olvasóival, vagyis azzal a tevékenységgel, amely a történelem kezdete óta máig alapvető szükséglete az embernek. Dr. Life--Sütő Enikőt baleset érte: "Sajnos nagyobb a baj, mint gondoltam"http://www.life.hu/drlife/20160421-suto-enikot-egykori-modellt-baleset-erte-es-megserult-a-bokaja-ezert-csonthartyagyulladasa-lett.htmlAz egykori szexszimbólum nagyon szenved, mert csonthártyagyulladása miatt nem tud sportolni. Dr. Life--Bármelyik pillanatban meghalhat a ritka betegséggel küzdő nőhttp://www.life.hu/drlife/20160421-jennifer-hiles-ritka-venas-megbetegedese-miatt-barmelyik-pillanatban-meghalhat.htmlJennifer Hiles minden percben veszélyben van. Az édesanya reméli, hogy a hamarosan esedékes műtétje után végre ő is normális életet élhet. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.