Elég sok világhírű sztártól kellett már elbúcsúznunk ebben az évben, sokkal többtől, mint korábban. Ez azonban nem csak a véletlen miatt történhetett így, megvan a magyarázata!

Még csak április van, de már nagyon sok hírességtől kellett búcsút vennünk. A zenei legenda, Prince 57 éves korában halt meg, de korábban el kellett már búcsúznunk David Bowie-tól,  Alan Rickmantől, és Umberto Ecótól is. A Mirror összeszedte a magyarázatokat arra, hogy miért haltak meg idén ennyie.

PrinceForrás: AFP/Bertrand Guay

Többen vagyunk

Több magyarázat is van arra, hogy miért van sokkal több halál, vagy sokkal több halálhír. Egyrészt azért is, mert sokkal többen vagyunk, mint néhány évtizeddel ezelőtt. 1946 és 1964 között hatalmas volt a népesség növekedése nyugaton, a mostanában elhunyt hírességek a baby boomerek közé tartoznak, vagyis azok közé, akik ebben az időszakban születtek.

Őrült életmód

A hírességeknél nem szokatlan, hogy valamilyen kábítószer rabságában élnek, ami egyáltalán nincs jó hatással az egészségükre. Természetesen nem lehet azt mondani, hogy mindegyikőjük a két végén égette volna a gyertyát, de az biztos, hogy a sztárok élete hatalmas stresszel is jár, ami szintén nagyon sok betegséghez vezethet.

Alan RickmanForrás: InterCom

Több a híresség, és többet is ismerünk

Mivel több ember született, így többen is válhattak híressé. A közösségi média betörése szintén nagy szerepet játszik abban, hogy sokkal több embert ismerünk. Régebben csupán a filmcsillagok és zenészek váltak ismertté, de ma már a legkisebb sorozasztár is híres lehet.  Az internetnek köszönhetően pedig olyan emberekről, sztárokról is értesülünk, akiknek a munkásságával nem vagyunk feltétlenül tisztában. A róluk szóló végtelen mennyiségű információ, amit nap mint nap kapunk sajnos magában foglalja a halálhírüket is.

Umberto EcoForrás: AFP/Loic Venance

Korszak vége

Számos legendás zenész, és színész éri el mostanában az öregkort. Azok, akik a 60-as, 70-es években lettek sztárok, mostanában érik el azt a kort, amikor már nagyobb a valószínűsége, hogy egészségük romlása miatt, vagy természetes halállal elhunynak.