Már egyre több szót ki tud ejteni a két hete agyi infarktussal kórházba került Kulka János. A színészt már nem az intenzív osztályon ápolják, egyre jobban van. Természetesen azért még szigorú, monitoros megfigyelés alatt tartják az Amerikai úti Országos Idegtudományi Intézet úgynevezett szubintenzív őrzőjében. A színész fejét, különösen a vérrög miatt sérült részt folyamatosan ellenőrzik, értesülésünk szerint hétfőn is volt egy CT-vizsgálata.

"A körülményekhez képest kifejezetten jó kedvű, mosolygós és mindenkivel kedves – egyszóval nagyon jó beteg Kulka János" - mesélte az egyik betegtársa, aki arról is beszélt, hogy a színész egyre jobban tudja mozgatni a jobb karját is. 

Fotó: Dobos Tamás/kulkajanos.hu

A gyógyuláshoz is elengedhetetlenül szükséges jó kedélyállapotát mutatja az is, hogy bár csak igen kevés szót képes még kiejteni, egy alkalommal, amikor egy ápoló a szobájába lépett, és elhúzta az ágyát takaró függönyt, Kulka mosolyogva köszöntötte: "kukucs" - írja a Bors. "Látszik, szeretne még több szót kiejteni, és eközben sokat krákog. Ha beszélni nem is sikerül, Kulka pislogással jelzi, hogy valamit megértett, vagy sem, vagy mi a véleménye a hallottakról. Torka és hangképző szervei egyébként akkor is megsérülhettek – ez is lehet oka a krákogásnak –, amikor még az intenzív osztályon egy alkalommal kitépte magából az orrán keresztül levezetett gyomorszondát, ami a táplálásához volt szükséges. Most már erre sem szorul rá, mivel kissé felültetve lehet etetni. Kulka pedig eszik is rendesen" - olvasható a lapban.