Két tenyérrel és 31 ujjal született egy kisfiú

Forrás: Thinkstock -
rendellenesség Kína kisfiú lábujj ujj tenyér genetikai betegség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hong Hong 16 kézujjal és 15 lábujjal született három hónappal ezelőtt egy ritka genetikai betegség miatt.

Egy ritka fejlődési rendellenesség, az úgynevezett polydactylism miatt összesen 31 ujjal és két tenyérrel született egy Hong Hong nevű kínai kisfiú - írja a Mirror. A képekért kattints ide!

A kép illusztráció. Forrás: Thinkstock

Szülei saját bevallásuk szerint tartottak attól, hogy a gyermek örökli édesanyja betegségét, az asszonynak ugyanis mindkét kezén és lábán van egy extra ujja, a terhesség alatt végzett vizsgálatok azonban nem utaltak semmiféle rendellenességre.

Hong Hong állapota műtét útján kezelhető, szülei pedig most abban bíznak, hogy sikerült összegyűjteniük azt a 10 600 és 53 000 angol fontot, vagyis körbelül 4 és 20 millió forintnak megfelelő összeget, amelyből fedezni tudják az operációt, és így fiuk ugyanolyan normális életet élhet, mint a többi gyerek.

Íme, a 10 legszörnyűbb születési rendellenesség

Minden anya rémálma, hogy gyermeke valamilyen születési rendellenességgel jön a világra. Most megismerkedhetsz a legmegdöbbentőbb betegségekkel - kattints ide a cikkért!

Műtétje után végre beindíthatja karrierjét a színésznő, akinek súlyos gerincferdülése volthttp://www.life.hu/drlife/20160419-caroline-heinle-szineszno-gerincferdules-mutetje-utan-beindithatja-karrierjet.htmlA 31 éves Caroline Heinle reméli, hogy végre megvalósíthatja álmát, és színésznő lehet New Yorkban. Dr. LifeOrigoŐszintén beszélt mindennapjairól a méh és hüvely nélkül született lány http://www.life.hu/drlife/20160418-joanna-giannouli-meh-mehnyak-es-vagina-nelkul-szuletett-es-soha-nem-szulethet-gyereke.htmlA MRKH-szindrómával született Joanna Giannoulinak műtéti úton hoztak létre egy hüvelyt, hogy szexuális életet tudjon élni. Dr. LifeOrigoCsak a skizofrének képesek csiklandozni magukat?http://www.life.hu/drlife/20160412-a-skizofrenek-kepesek-sajat-magukat-csiklandozni.htmlA szakemberek már korábban megállapították, hogy a legtöbb ember egyszerűen képtelen arra, hogy saját magát megcsiklandozza, és ez ugyanolyan hatást váltson ki belőle, mint amikor mások csiklandozzák. Úgy néz ki azonban, hogy a skizofréneknél ez másképp működik: az agy nem ismeri fel, hogy szándékos ingerről van szó, ezért a reakció nem változik. Dr. Life--Így leplezd le, ha hazudnak nekedhttp://www.life.hu/drlife/20160419-igy-tudhatod-meg-ha-hazudnak-neked.htmlA szakértők szerint a titok nyitja az illető mosolyágban rejlik. Dr. LifeThinkstockCukorral a cukor ellen: így őrizheted meg májad egészségéthttp://www.life.hu/drlife/20160418-a-nem-alkoholos-zsirmaj-betegseg-megakadalyozhato-a-termeszetes-cukor-trehaloz-segitsegevel.htmlA nem alkoholos zsírmáj betegség akkor alakul ki, amikor túl sok zsír gyűlik össze a májban. Ez annak tudható be, hogy a fruktóz nevű cukor bejut a májba - állítják a tudósok. Egy friss kutatás szerint ez azonban megakadályozható, méghozzá egy természetes cukor, a trehalóz segítségével, amely blokkolja a fruktózt. Dr. Life--Súlyos beteg Tori Spellinghttp://www.life.hu/drlife/20160426-tori-spelling-szineszno-sulyos-beteg-gocos-tudogyulladasa-van.htmlA Beverly Hills 90210 sztárja családjával együtt Párizsban ragadt, amíg a színésznő elég jól nem lesz ahhoz, hogy együtt hazarepülhessenek. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.