A rendszeres dohányzás, alkohol- és drogfogyasztás, valamint a sportfüggőség és az elektronikus készülékek használata is negatívan befolyásolhatja a nők és a férfiak termékenységi képességét.

Többnyire mindenki tisztában van azzal, hogy a különböző élvezeti szerek és káros szokások hogyan hatnak a várandósság idején a méhmagzatra, de a férfi függők nem számolnak annak veszélyével, hogy a várva várt gyermekáldás esetleg az ő hibájukból nem következik be.

A drog, alkohol, cigaretta terhességre kártékony hatása már jól ismert a nőknél, de vajon a férfiak gondolnak-e arra, hogy az ő esetükben is veszélyesForrás: Dreamstime

Megszokott, hogy a nők tudatosan készülnek az állapotosságra, a dohányosok hónapokkal a kívánt terhesség bekövetkezte előtt leteszik a cigarettát, a drogfogyasztás jó esetben fel sem merül, de még a koccintás is csak nagy ritkán, társaságban lehetséges. A túlzott sportolást nem mindig adják fel a leendő anyák, de ha korábban roboráló szereket használtak, ezzel könnyen felhagynak, ehelyett ”babavitaminokat” szednek.

De hogyan állnak a leendő apák e kérdéshez?

Olvasd el a Napidoktor.hu cikkében!