A 12 éves bangladesi lány, Bithi Akhtar egy ritka  genetikai rendellenességben, a farkasember szindrómában szenved, így az egész testét sűrű szőr borítja.

Az úgynevezett farkasember szindróma a világ egyik legritkább genetikai rendellenessége, mely átlagosan egymilliárd emberből mindössze csak egyet érint, az az egy pedig jelen esetben egy 12 éves kislány, Bithi Akhtar. 

Forrás: NORTHFOTO/Rehman Asad / Barcroft Media/Rehman Asad / Barcroft Images

Bithi testét tetőtől talpig viszonylag sűrű szőrtakaró borítja. A fiatal lány speciális krémek rendszeres használatával próbálja valamennyire kordában tartani intenzív szőrösödést, de egyelőre sem szülei,

sem pedig az orvosok nem látnak tartós megoldást a problémára. 

"Már akkor is sötét szőr borította a lányom testét, amikor megszületett. Hiába jártunk orvosról orvosra, sajnos senki sem tudott rajta segíteni. Mindössze annyit értünk el, hogy a szőr nem növekszik" - mesélte Bithi édesanyja.

Ha még ez nem lenne elég Bithi életét még egy dolog megkeseríti. Tavaly, amikor belépett a pubertárskorba, akkor melle hirtelen és nagyon gyorsan növekedésnek indultak, ez pedig rettenetes fájdalommal járt. Olyannyira megkeserítette a kislány életét, hogy

édesanyja kivette az iskolából. 

"Tudom, hogy ez egy természetes folyamat volt, hiszen belépett a serdülőkorba, de mint jópár dolog, nála ez is abnormális volt" - ecsetelte édesanyja.

 A szülők mindent megtesznek azért, hogy lányuk a legjobb kezeléseket kapja, és továbbra is reménykednek. A kislány orvosa Dr. Farid Uddin szerint egy hormonális probléma okozza a kamasz szőrösödését.

"Úgy gondoljuk, hogy gyógyszerre orvosolhatunk pár problémát, és nemrég el is kezdtük a kezelést" - mondta Dr. Uddin.