Emberöléssel vádolják azt a két orvosnőt, akik a tünetek ellenére visszautasították a 12 éves Ryan Morse kivizsgálását. A kisfiú egy nappal később, hogy segítséget kért tőlük az édesanyja, meghalt.

A 12 éves Ryan Morse édesanyja, Carol 2012 nyarán figyelt fel az aggasztó tünetekre: fia rendszeresen panaszkodott fejfájásra, torokfájásra és végtagfájdalomra - írja a Daily Mail.

Képünk illusztrációForrás: Thinkstock

Bőre elszíneződését már az iskolában is észrevették: egyik tanára szerint olyan fekete lett, mintha indiai vagy pakisztáni származású lenne. Ryant 3 nappal a halála előtt haza kellett vinni az iskolából, miután a fiú hányni kezdett. Anyja szerint rossz közérzetre panaszkodott, remegett, később pedig a láza is felszökött olyannyira, hogy már félrebeszélt.

A kétségbeesett szülő először az ügyeletet hívta, az orvos, Dr. Lindsey Thomas azonban nem volt hajlandó házhoz menni a fiúhoz, és megnyugtatta, nincs különösebb baj. Ugyanez volt a válasza Dr. Joanne Rudlingnak, akit másodszor hívott fel az édesanya.

Ryan egy nappal később elhunyt: mint kiderült, kezeletlen anyagcsere összeomlása, az úgynevezett Addison-kór végzett vele. A két orvosnő egyike azzal védekezett, hogy az elfeketedett péniszt a pubertáskor velejárójának gondolta. Mindkettőjük ellen eljárás indult.