Egy jégkrém rejtheti a másnaposság elleni gyógyírt

Forrás: Thinkstock -
finomság gyógyír Másnap jégkrém
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem jó dolog a másnaposság, ezzel pedig a világon mindenki egyetért. Szerencsére egy dél-koreai találmány enyhíthet az ilyenkor fellépő kínokon: egy jégkrémet ugyanis kimondottan erre terveztek.

Bizony nem kellemes arra ébredni, hogy az egész testünk az előző napi alkoholmámoros éjszakát siratja. Persze ilyenkor jön a szokásos: "Soha többé nem iszom!" fogadalom, ezt követően pedig valamilyen életmentő gyógyír után kutatunk...

Már, ha ki tudunk egyáltalán kelni az ágyból.

Nos, örömmel jelentjük be, hogy ennek egy dél-koreai találmánynak köszönhetően vége a szenvedéseknek!

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

A Reuters szerint a dél-koreaiak hamarosan lecsaphatnak a Gyeondyo-rúdra, a grapefruit ízesítésű jégkrémre, amibe

egy kis mazsolafakéreg-nedvet is kevertek.

A mazsolalé a fő összetevő a jégkrémben, a koreaiak már az 1600-as évek óta használják a másnaposság kezelésére. Egy 2012-es Journal of Neuroscience-ben megjelent tanulmány szerint egyébként a mazsolafakéreg a mérgezett patkányok életét is megmentheti.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

Ám, van egy rossz hírünk is: egyelőre úgy tűnik, hogy a Gyeondyót csak Dél-Koreában fogják forgalmazni, szóval ha másnapossággal küzdesz, maradj a jól bevált módszereknél.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.