Kat Manzullo már mindössze 38 kilót nyomott, amikor kórházba került. A 27 éves fiatal nő az intézményben dolgozó ápolónő keresetlen szavainak köszönheti, hogy változtatott, és nem halt bele anorexiájába.

Kat Manzullo 10 éven át küzdött anorexiával. Az immár 27 éves amerikai nő a gimnáziumban kezdett őrült fogyókúrába és edzésbe, miután társai folyamatosan piszkálták súlya miatt.

Forrás: Facebook/Kat Manzullo

Az ártatlan diétának indult életmódváltás azonban súlyos anorexiába torkollott: Kat heti öt napot edzett, és felhagyott a szilárd ételek fogyasztásával: volt, hogy napi mindössze egy adag shake-et ivott, az egyik felét reggelire, a másikat pedig vacsorára. Hiába kezdtem rohamosan fogyni, a tükörbe nézve mindig kövérnek éreztem magam - vallotta be a Daily Mailnek adott interjújában Kat, aki súlyos állapotban, mindössze 38 kilósan került kórházba. 

Kat mindössze 38 kilósan került kórházbaForrás: Facebook/Kat Manzullo

Mikor egy ájulás után beszállítottak a sürgősségi osztályra, az egyik ott dolgozó nővér megkérdezte tőlem, hogy rákbeteg vagyok-e. Nem értettem a kérdését, mire szabadkozva elmagyarázta, pont úgy nézek ki, mint egy végstádiumú rákbeteg.Kat saját bevallása szerint ennek az őszinte mondatnak köszönhetően döntött úgy, hogy változtat, és mára sikerült híznia, és tartja egészséges 50 kilós testsúlyát. Történetét elmondása szerint azért osztotta meg, hogy segítsen sorstársain.

Anorexia, a modellek legnagyobb ellensége
Az iszonyatos kór, amely nem kímél sem fiatalságot, sem szépséget, sem pedig karriert, a kifutók gazellatestű modelljeinek tucatjával végzett már. Az anorexia nervosa az egyik legádázabb pszichés betegség, mely az evészavar egyik fajtája. A Life.hu cikkéért kattints ide!