A 33 éves Carl 17 éves kora óta szoláriumozik rendszeresen, 7 éve pedig minden nap szúrja magát egy bizonyos barnító szerrel, amelynek eredete a mai napig nem tisztázott.

Bár a walesi Cradiffban élő Carl bőre egyre rosszabb állapotban van, a 33 éves férfi nem tud megálljt parancsolni barnaságmániájának. Carl, aki nem bírja elviselni a fehér bőrt, immár 16 éves szoláriumozik, egy ideje pedig már egy internetről rendelt szerrel igyekszik még tovább fokozni kreol színét. Az anyagot injekciós tűvel juttatja testébe immár 7 éve megállás nélkül, minden egyes nap.

Forrás: Channel 5

A legveszélyesebb, hogy még ő maga sincs tisztában azzal, mi is van pontosan ebben a szerben. A férfi nemrég egy televíziós dokumentumsorozat részében látogatott el egy orvoshoz barátai hosszas unszolására, aki megállapította, hogy egyelőre nincs bőrrákja, ám a rengeteg szolizás alaposan tönkretette bőrét. Carl ennek ellenére sem képes leállni: saját bevallása szerint a barnító csöveknek még búcsút tud inteni, az injekciós megoldásnak azonban nem.

Mi a tanorexia?
A tanorexia, más néven szoláriumfüggőség egy igen komoly állapot, amely abból fakad, hogy az érintettek túlságosan fehérnek tartják magukat, ezért a bőrük túlzott barnítása kerül életük középpontjába. A témáról bővebben itt olvashatsz.