Bár a korlátlan étel- és italfogyasztást ígérő all-inclusive szállodák kedvezőnek tűnő feltételekkel várják vendégeit a legnagyobb kényelem ígéretében, mégsem biztos, hogy jót teszünk vele magunknak, ha őket választjuk.

Az all-inclusive üdülőhelyek általában méltányos árért ajánlanak szállást, és kínálnak a náluk nyaraló vendégeknek korlátlan mennyiségben rendelkezésükre álló ételeket és italokat. Mindez elsőre nem hangzik rosszul, ám ha mindezt egészségügyi szempontból nézzük, akkor már korántsem olyan kecsegtető az ajánlatuk. Mutatjuk, miért.

Cukor cukorral

A nyár népszerű koktéljai, amelyek az ilyen jellegű szálláshelyeken legtöbbször korlátlan mennyiségben kaphatóak, kalóriákban és cukrokban is rendkívül gazdagok: egy ital akár 50 gramm cukrot is tartalmazhat, ami a napi ajánlott cukormennyiség egésze.

Forrás: Dreamstime

„Most nyaralunk!"

Persze nyaralás alatt fontos, hogy kicsit elengedjük magunkat, ennek ellenére mégsem jó átesni a ló másik oldalára. Minderre csak ráerősít az all-inclusive szállodák korlátlan kínálata, így hajlamosabbak lehetünk többet fogyasztani a megszokottnál,  és abból összeállítani a menünket, amikről mi magunk is tudjuk, hogy nem tesznek jót nekünk.

Ingyenalkohol

Igyunk egyet! – hangzik a felhívás. Egy all-inclusive helyen hajlamosabbak lehetünk elveszíteni a mértéktartást az alkoholfogyasztásban is, hiszen elvileg „ingyen van". így az a véráramba kerülve korlátozza a vizelethajtást gátló hormon működését, ami azt okozza, hogy reggel égő gyomorral és másnaposan ébredünk. 

Forrás: Dreamstime

De megéri mindezzel elrontani a szabadságot?

Még több érdekes infóért kattints a Szívderítő.hu oldalára!