Samir Ait Said sérülés tornász Andreas Toba RioLife2016
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ketten is megsérültek a férfiak küzdelmeinek nyitó napján. A német Andreas Toba valószínűleg elülső keresztszalag-szakadást szenvedett talajgyakorlata közben, míg a francia Samir Ait Saidot lábtöréssel szállították kórházba szerencsétlenül végződött ugrása után.

Samir Ait Said lába olyat reccsent, hogy a csarnokban ülők is hallották. A sportoló lába borzalmas látványt nyújtott, az egyik bíró a kezét az arcába temette, amikor meglátta.

Forrás: AFP

Fabian Hambüchen világbajnok német tornász a pontozási rendszert hibáztatja a riói olimpia tornaversenyének első napján történt súlyos sérülésekért. Úgy véli, a régebbi, a maximális 10 pontot engedélyező rendszert felváltó új szisztéma a sérülések oka.

Forrás: AFP

"Szomorú, hogy a torna ebbe az irányba tart. Mindenki egyre nehezebb gyakorlatokkal készül, egyre nagyobb kockázatot vállal. Mindenki új rekordokra tör, és ez egyre veszélyesebb" - mondta a nyújtó 2007-es világbajnoka. Az új rendszerben a pontszámot - amelynek nincs felső határa - a nehézség és a kivitelezés pontjainak összege adja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.