Ketten is megsérültek a férfiak küzdelmeinek nyitó napján. A német Andreas Toba valószínűleg elülső keresztszalag-szakadást szenvedett talajgyakorlata közben, míg a francia Samir Ait Saidot lábtöréssel szállították kórházba szerencsétlenül végződött ugrása után.

Samir Ait Said lába olyat reccsent, hogy a csarnokban ülők is hallották. A sportoló lába borzalmas látványt nyújtott, az egyik bíró a kezét az arcába temette, amikor meglátta.

Forrás: AFP

Fabian Hambüchen világbajnok német tornász a pontozási rendszert hibáztatja a riói olimpia tornaversenyének első napján történt súlyos sérülésekért. Úgy véli, a régebbi, a maximális 10 pontot engedélyező rendszert felváltó új szisztéma a sérülések oka. 

Forrás: AFP

"Szomorú, hogy a torna ebbe az irányba tart. Mindenki egyre nehezebb gyakorlatokkal készül, egyre nagyobb kockázatot vállal. Mindenki új rekordokra tör, és ez egyre veszélyesebb" - mondta a nyújtó 2007-es világbajnoka. Az új rendszerben a pontszámot - amelynek nincs felső határa - a nehézség és a kivitelezés pontjainak összege adja.