Mi történik a szervezetedben a kávé elkortyolgatása után?

ital kávé koffein
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Van, aki a rövid feketéért van oda, van, aki a lágyabb tejeset imádja – de vajon milyen hatással van ez a kényeztető ital a szervezetünkre? Most megtudhatod!

A kávé sokak számára a reggel elengedhetetlen eleme, amelynek hatása az egész napra meghatározó. Számos kutatás vizsgálta már az egészségre gyakorolt hatását, és sorakoztatott fel érveket a kávéfogyasztás mellett...

Forrás: Thinkstock

Mindezek ellenére sok tévhit kering a kávé és a koffein valós táplálkozási-élettani hatásairól. Íme, 5 folyamat, ami lejátszódik a testedben a fekete folyékony mennyország elkortyolgatása után.

  • A koffein hatására hatására energikusabb és koncentráltabb leszel.
  • Mivel álmatlanságot okoz, ezért délután 4 után nem ajánlott inni!
  • Viszont, ha túl sokat iszol belőle, a hangulatod egyre rosszabb lesz, idegesebbé és érzékenyebbé válsz.
  • A túl sok kávé magas vérnyomást okoz.
  • Fokozza az anyagcserét és csökkenti az étvágyat.

Hoppá! Kiderült, a koffein nem okoz szívdobogást

Nem kell többé rettegni a kávéivástól, mert egy tanulmány szerint a szívre nincs hatással a koffein. A teljes cikket itt elolvashatod!

Harsányi Levente nagyon szenved a munkahelyénhttp://www.life.hu/drlife/20160812-egy-baleset-miatt-harsanyi-levente-nagyon-szenved-a-munkahelyen.htmlKomoly sérülés érte focizás közben Harsányi Leventét: bokaszalag-szakadása lett. A műsorvezető azonban a pokoli fájdalmai ellenére sem vett ki szabadnapot. Dr. Life--Rejtélyes betegségben szenved a négyéves bangladesi fiú http://www.life.hu/drlife/20160810-a-negyeves-bangladesi-fiu-ugy-nez-ki-mint-benjamin-button.htmlEgy négyéves, szegény családból származó bangladesi kisfiú, Bajezid Sikdar a kora ellenére úgy néz ki, mint egy öregember. Az orvosok egyelőre tehetetlenek, nem tudják mi okozhatja ezt a betegséget. Dr. LifeOrigoA nemi erőszak elkövetője megúszhatja a büntetést, mert az áldozata részeg volt?!http://www.life.hu/drlife/20160804-az-elkoveto-meguszhatja-a-buntetest-mert-az-aldozata-reszeg-volt.htmlTörténetünk főszereplője, Alice Brine már több olyan esetről hallott, amikor az elkövető megúszta a nemi erőszakért járó büntetést, ebből lett elege. Dr. LifeThinkstockA vagánykodás áldozata lett egy fiatal férfi - Videó!http://www.life.hu/drlife/20160803-a-vaganykodas-aldozata-lett-egy-fiatal-ferfi-a-sofor-170-km-h-nal-elengedte-a-kormanyt.htmlA napokban egy sokkoló videó jelent meg: egy fiatal sofőr vagánykodni próbált, ezért 170-re gyorsított, majd elengedte a kormányt. Ő és a kocsiban ülő barátja is balesetet szenvedtek, egyikőjük belehalt a sérüléseibe. Dr. LifeThinkstockÍme a fotó, ami miatt hatalmas bajban van a Facebookhttp://www.life.hu/drlife/20160729-egy-foto-miatt-keveredett-durva-botranyba-a-facebook.htmlA közösségi oldal egy eltávolított kampányfotó miatt keveredett óriási botrányba: a képen súlyproblémával küzdő, amputált lábú, és transznemű modellek szerepelnek, de úgy tűnik, a Facebook ezt a legkevésbé sem tolerálja. Dr. LifeOrigoMegható! Rákos beteg kisfiút igazolt le a portugál focicsapathttp://www.life.hu/drlife/20160727-rakos-beteg-kisfiut-igazolt-le-a-portugal-focicsapat.htmlA portugál Sportingnak köszönhetően valóra vált egy ötéves rákos kisfiú álma: a csapat szerződést ajánlott neki. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.