A lustaság nemcsak fél egészség, hanem az okosak egyik fő ismérve is

Forrás: Thinkstock -
kutatás mozgás lustaság intelligencia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legújabb amerikai kutatás azt bizonyítja, hogy az okosabb emberek többet lustálkodnak, ugyanis később unják el magukat a semmittevés közepette!

Amerikai kutatók rájöttek, hogy az okosabb emberek bizony lustábbak is! A vizsgálat során kérdőívvel választottak ki 30 többet gondolkozót, és 30 levesebbet, majd nyomkövetővel figyelték a mozgásukat.

Forrás: Thinkstock

Így derült ki, hogy

a magasabb intelligenciaszinttel rendelkezők kevesebbet mozognak.

Az ok pedig egyszerű: később unják meg a semmittevést.

Az okosabb emberek gondolkozással töltik az idejüket miközben lustálkodnak, ezért sokkal tovább bírják mozgás nélkül.

Az alacsonyabb intelligenciájú embereknek viszont kell a cselekvés, mert hamarabb ráunnak a tétlenségre. A kutatás vezetői azért azt javasolják a kevésbé aktív embereknek, hogy tudatosan próbálják meg növelni az aktivitásukat, mindegy, mennyire okosak, ugyanis a mozgás fontos az egészséges élet szempontjából - írja az Independent.

Hány éves a bőröd? Ez az egyszerű teszt megmondjahttp://www.life.hu/drlife/20160810-hany-eves-a-borod-ez-a-teszt-megmondja.htmlVajon annyi idős a bőröd, mint te? Egy nagyon gyors teszttel könnyedén megállapíthatod a valódi életkorát. Az eredmény miatt pedig ne aggódj: ha megfogadod az alábbi tippeket, biztosan sokáig tündökölhetsz még vele. Dr. LifeOrigoMiért van női orgazmus?http://www.life.hu/drlife/20160809-a-noi-orgazmus-jelentosege-evolucios-es-pszichologiai-szempontbol.htmlEgy emlősökön végzett friss kutatás eredménye szerint a női orgazmus nem csupán egy kellemes „mellékhatása" a szexnek: ez az örömteli evolúciós mellékhatás nagy valószínűséggel az ovulációt segítette. Ám nem csupán biológiai szemszögből fontos része az életnek a hölgyek élvezete – erről beszélgettünk Hevesi Kriszta szexuálpszichológussal. Dr. LifeOrigoMi történik a szervezetedben a kávé elkortyolgatása után? http://www.life.hu/drlife/20160812-5-folyamat-ami-vegbemegy-a-szervezetedben-a-kave-fogyasztasa-kozben.htmlVan, aki a rövid feketéért van oda, van, aki a lágyabb tejeset imádja – de vajon milyen hatással van ez a kényeztető ital a szervezetünkre? Most megtudhatod! Dr. LifeThinkstockA legnehezebb időkben is összetart Sarah Michelle Gellar és Shannen Dohertyhttp://www.life.hu/drlife/20160809-shannen-doherty-szineszno-rakos-kiall-mellette-sarah-michelle-gellar.htmlA két színésznő évek óta jó barátnők, így nem csoda, ha akkor is összetartanak, amikor egyikőjük komoly betegséggel küzd. Dr. LifeOrigoFertőzés Rióban: megvan az emberi ürülékkel teli öböl első áldozatahttp://www.life.hu/drlife/20160812-guanabara-obol-vize-megfertozte-a-belga-evi-van-ackert-a-vitorlasversenyzot.htmlA szakértők már az olimpia előtt figyelmeztették a sportolókat, hogy a részvétellel megkockáztatják, hogy elkapnak valamilyen fertőzést. Itt az első eset, egy belga vitorlásversenyző lett rosszul. Dr. Life--Harsányi Levente nagyon szenved a munkahelyénhttp://www.life.hu/drlife/20160812-egy-baleset-miatt-harsanyi-levente-nagyon-szenved-a-munkahelyen.htmlKomoly sérülés érte focizás közben Harsányi Leventét: bokaszalag-szakadása lett. A műsorvezető azonban a pokoli fájdalmai ellenére sem vett ki szabadnapot. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.