Fertőzés Rióban: megvan az emberi ürülékkel teli öböl első áldozata

Forrás: MTI/EPA/Barbara Walton -
Evi van Acker Guanabara-öböl olimpia RioLife2016 fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szakértők már az olimpia előtt figyelmeztették a sportolókat, hogy a részvétellel megkockáztatják, hogy elkapnak valamilyen fertőzést. Itt az első eset, egy belga vitorlásversenyző lett rosszul.

Néhány héttel az olimpia kezdete előtt kiderült, hogy a Guanabara-öböl vize jóval fertőzöttebb, mint gondolták. Gyógyszerrezisztens szuperbaktériumot, valamint hányást és hasmenést okozó rotavírust is találtak a vízben. A szakértők annyi tanácsot tudtak adni a sportolóknak, hogy ne nyissák ki a szájukat versenyzés közben.

A Guanabara-öböl partja négy nappal a játékok kezdete előtt Forrás: MTI/EPA/Barbara Walton

Egy helyi gyermekorvos kijelentette, szó szerint emberi ürülékben fognak úszni, és megkockáztatják azt is, hogy elkapnak valamilyen komolyabb fertőzést. Ez meg is történt, ugyanis a Londonban bronzérmet szerző Evi van Acker Rióban nem tudott teljesíteni.

Forrás: AFP/William West

Állítása szerint azért, mert gyengének érzi magát, többször rosszul lett, mióta az olimpián versenyez.

A vitorlázót megvizsgálták, és megállapították, hogy egy baktérium fertőzte meg.

Ennek köszönhetően szerepelt az elvárások alatt. A szervezete energiaszintje olyan alacsony, hogy nem tudott teljes erőbedobással versenyezni, és elég nagy a valószínűsége, hogy a helyszínen kapott el valamit – írja az Origo.

Miért van női orgazmus?http://www.life.hu/drlife/20160809-a-noi-orgazmus-jelentosege-evolucios-es-pszichologiai-szempontbol.htmlEgy emlősökön végzett friss kutatás eredménye szerint a női orgazmus nem csupán egy kellemes „mellékhatása" a szexnek: ez az örömteli evolúciós mellékhatás nagy valószínűséggel az ovulációt segítette. Ám nem csupán biológiai szemszögből fontos része az életnek a hölgyek élvezete – erről beszélgettünk Hevesi Kriszta szexuálpszichológussal. Dr. LifeOrigoA legnehezebb időkben is összetart Sarah Michelle Gellar és Shannen Dohertyhttp://www.life.hu/drlife/20160809-shannen-doherty-szineszno-rakos-kiall-mellette-sarah-michelle-gellar.htmlA két színésznő évek óta jó barátnők, így nem csoda, ha akkor is összetartanak, amikor egyikőjük komoly betegséggel küzd. Dr. LifeOrigoÉtelmérgezés egy siófoki táborban, többen kórházba kerültek http://www.life.hu/drlife/20160812-virslitol-kaphattak-gyerekek-etelmergezest-egy-siofoki-taborban-video.htmlSzomorú véget ért egy balatoni tábor több gyermeknek is, miután egy étkezés után többen is rosszul lettek. Dr. Life--Jesszus! Borzalmasan néz ki a szexi világsztár, Hugh Jackmanhttp://www.life.hu/drlife/20160812-hugh-jackman-szornyen-nez-ki-nagyon-aggaszto-kepet-osztott-meg-magarol-az-instagramjan.htmlHollywood egyik legdögösebb színésze a minap egy igen ijesztő posztot tett közzé az Instagramon. A rajongók rögtön találgatni kezdtek, hogy vajon mi lehet a baj. Dr. Life--Ilyen a szex egy két vaginájú nővel - Egy férfi vallomása (18+)http://www.life.hu/drlife/20160812-ket-vaginaval-szuletett-lany-baratja-beszelt-a-forumozoknak-errol-a-rendellenessegrol.htmlNem gyakori, hogy egy nő két vaginával születik, és nem is könnyű rájönni erre a rendellenességre. Az interneten azonban már egyre többen vállalják fel, milyen az élet két hüvellyel. Most épp egy olyan férfi tárulkozott ki, akinek a barátnője rendelkezik két vaginával. Dr. LifeOrigoPolyák Lillát megműtöttékhttp://www.life.hu/drlife/20160812-polyak-lillat-megmutottek-keresztszalag-szakadasa-van.htmlAhogy már megírtuk, Polyák Lillát baleset érte, keresztszalag-szakadást szenvedett. Azóta kiderült: a színésznőt meg kell műteni, az operáció meg is történt. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.