Hollywood elsőszámú sztárpárja 10 év együttlét plusz 2 év házasság és 6 közös gyermek nevelése után jelentette be azt, amire senki sem számított: a hírességek által oly kedvelt „kibékíthetetlen ellentétekre" hivatkozva elválnak útjaik. Hogy pontosan mi állhat a szakítás hátterében, arról információkat egyelőre nem tudni, azt azonban láthattuk, az évek során hányszor biztosította szeretetéről és támogatásáról Brad Pitt Angelina Jolie-t. Íme.

A dupla masztektómia előtt, alatt és után

2013-ban a The New York Times magazinban jelent meg az Oscar-díjas színésznő őszinte vallomása arról, miszerint
ő is hordozza magában a mellrák és a petefészekrák kialakulásának kockázatát emelő BRCA1 nevű hibás gént.

Mivel 87 százalék esélye volt az emlőrákra, Angelina rákban elhunyt édesanyja és nagynénje miatt, gyerekei jövőjére nézve hozta meg a nehéz döntést, és dupla masztektómiát hajtottak végre rajta megelőzésképpen, hogy minimálisra csökkentsék a betegség kialakulásának kockázatát. 

Szerencsés vagyok, hogy olyan partnerem van, mint Brad Pitt, aki végig támogatott és szeretett.

Forrás: Vanity Fair Italia

"Mindenkinek, akinek a felesége vagy a barátnője ugyanezen megy keresztül, tudnia kell, hogy fontos részt vennie a folyamatban. Brad a műtétek minden percében velem volt abban a kórházban, ahol kezeltek. Mindig találtunk alkalmat arra, hogy együtt nevessünk. Tudtuk, hogy ez volt a helyes lépés, amit a családunk érdekében meg kellett tenni, és ez is közelebb hoz minket egymáshoz. Így lett." – fogalmazott akkor a színésznő.

Mell- és petefészekrák: öröklődő tragédia
A BRC1 és BRC2 gének felelősek a generációkon végigvonuló mell- és petefészekrákok nagy részéért. Híres színésznőktől egészen az átlagos háziasszonyokig bárki hordozhatja, ám a korai felismerés többségüket megmentheti a rák kialakulásától vagy végzetessé válásától. A Life.hu cikkéért kattints ide!

Amikor eltávolíttatta a petefészkét

Az előbb leírt okok miatt a masztektómia után két évvel, 2015-ben a hatgyerekes színésznő és rendező petefészkét is eltávolították. A hírt ugyancsak a The New York Times hasábjain osztotta meg egy őszinte írásában. Angelina Jolie és Brad Pitt az eltávolító műtét után néhány hónappal a Today Show vendégeiként beszéltek a két operációról.
Ez nem hiúsági kérdés volt a feleségem részéről, hanem egy érett döntés. Erő volt benne."Ez egy újabb olyan dolog volt az életben, ami erősebbé teszi őt. A gyerekeiért, a családjáért tette, hogy együtt lehessünk" – fogalmazott akkor Brad Pitt. 

Forrás: Vogue

Amikor állítólag anorexiával küzdött

A bulvársajtó jó ideje hangos attól, mennyire lefogyott az utóbbi időben Angelina Jolie. Egyesek valamilyen egzotikus betegségre gyanakodtak, míg mások szerint a sok stressz, Brad Pitt állítólagos hűtlensége és házassági gondjaik miatt lett olyan csontsovány, mint még soha.

Pontos információ erről továbbra sincs, ám néhány kósza hír szerint a színésznőnek újra kiújult korábbi étkezési zavara, Brad Pitt pedig ekkor Angelina érdekében ultimátumot adott neki: vagy kezelteti magát, vagy elhagyja.
Minden erejével azon van, hogy megmentse a feleségét, de hiába. Brad szeretné, ha Angelina segítséget kérne, hogy legalább a gyerekei kedvéért megtegye– mondta akkor a sztárpár egyik közeli informátora.

Tény, hogy Brad Pitt mindig áradozva nyilatkozott egykori feleségéről:

Nem gondoltam volna, hogy lehetek ennél boldogabb- nyilatkozta korábban a színész Angelináról. Egy másik, a V magazinnak adott interjújában az utolsó közös filmjükről, A tengernél forgatásáról, és felesége rendezői munkájáról a következőképp beszélt:
Meglepő, mennyire élvezem, amikor a feleségem irányít. Határozott, hihetetlenül intuitív, pengeéles és szexi, ahogy csinálja. 

Angelina Jolie és Brad Pitt a By the sea című filmbenForrás: AFP

Megcsalásról és egyéb problémákról szóló hírek ide vagy oda, tény, hogy Angelina Jolie és Brad Pitt kapcsolata összesen 12 éven át működött, és ez idő alatt pedig igyekeztek minden elhatározásukban, törekvésükben támogatni és szeretni egymást. Pontosan úgy, ahogy valószínűleg 2014-ben is elhangzott azon a bizonyos nagyon titkos és nagyon szűkkörű esküvői ceremónián: jóban, rosszban, betegségben és egészségben egyaránt.