Védd ki a betegségeket! A legjobb immunerősítő tippek

Forrás: Thinkstock -
immunrendszer betegség immunerősítés napidoktor zöldség ősz gyümölcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az őszi időszakban különösen fontos felkészíteni szervezetünket a hűvösebb időre, ilyenkor nagyobb eséllyel leselkedhetnek ránk különféle megbetegedések. Erősítsd a legyengült immunrendszeredet természetes módszerekkel, vitaminokkal és probiotikumokkal!

Határidős munkák, stressz és kevés pihenés – a rohanó hétköznapok velejárói, és a legyengült immunrendszer okai lehetnek mindezek. Ne várd meg, amíg a szervezeted egy betegség formájában jelzi neked a kimerülését, inkább vesd be az alábbi, természetes tippeket!

Forrás: Thinkstock

A jótékony zöldségek

A szervezet egészséges működéséhez nélkülözhetetlenek a vitamindús zöldségek. Ilyen lehet például a zöldpaprika is, amelynek kiemelkedően magas az A- és a C-vitamin-tartalma.

A fokhagyma nem csupán vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, hanem vírus- és gombaölő hatással is rendelkezik. A gyömbér nemcsak pikáns íze miatt javasolt, hanem méregtelenítő és lúgosító hatása miatt is.

Töltekezz fel gyümölcsökből!

A zöldségek mellett érdemes minél több vitaminban gazdag gyümölcsöt fogyasztani. A grapefruit például igazi csodaszer: tele van értékes tápanyagokkal, emellett pedig gomba-, vírus- és baktériumölő hatással is bír.

Érdemes a csipkebogyóból és a fekete bodzából is minél többet fogyasztani: mindkettő kiváló antioxidáns-forrás, és természetes módon támogatják az immunrendszer működését.

Még több tippért kattints a Napidoktor.hu oldalára!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.