Te is észrevetted már magadon, hogy akár egyetlen mosoly is képes lehet arra, hogy jobb irányba tereld a beszélgetést, szebbnek és szimpatikusabbnak láttasd magad, avagy más színben szemléld a világot? Most eláruljuk, hogyan használhatod ki az erejét, és változtathatod meg egyetlen mosollyal az életedet.

A mosoly egy görbe vonal, amely kiegyenesíthet mindent – mondta egyszer Phyllis Diller amerikai komika, akinek idézetét azóta is többen emlegetik. Nem véletlen, hiszen jól példázza a mosoly hatalmát, amelynek titka a testbeszédben rejlik. A mosolygás ugyanis a legerőteljesebbnek és legfontosabbnak tartott arckifejezések egyike, amely nem csupán örömöt, hanem magabiztosságot és melegséget sugall a másik felé.

Forrás: Thinkstock

Így kelthetsz jó benyomást

Ha az előzőekből indulunk ki, akkor érdemes gyakorolnod a mosolygás „művészetét” ahhoz, hogy szimpatikus legyél már az első találkozások alkalmával is. Ne erőltesd, és törekedj arra, hogy a szívedből jöjjön! Egy jól irányzott mosoly például egy állásinterjún belépőt jelenthet akár álmaid munkahelyére, illetve a másik nem szemében is vonzóbb leszel tőle. A beszélgetések kezdeményezéséhez elengedhetetlen!

Ha Victoria Beckhamnek megy, neked is sikerülni fog

A Spice Girls egykori énekesnője egy időben arról vált híressé, hogy szinte sosem mosolygott egyetlen nyilvános eseményen sem. Éppen ezért bírt akkora hírértékkel, amikor annak idején egyszer csak elmosolyogta magát: először férje fényképezte le hatalmas vigyorral az arcán, majd pedig egy díjátadón villantotta ki a fogait. Azóta pedig kiderült, hogy valójában Victoriának kiváló a humora, és imád bolondozni: nézzétek csak meg itt!

Éljen a pozitivitás!

Még a legfeszültebb, legstresszesebb élethelyzetekben is nagy szükség van egy kis mosolygásra. A feszített munkatempó és az otthoni gondok ellenére is szakíts időt arra, hogy felvidítsd egy kicsit magad, és feltöltődj. Beszélgess, viccelődj a barátaiddal, a kollégáiddal, a pároddal! Egy kiadós nevetés a legfeszültebb helyzetekben is megoldás lehet.

Forrás: Thinkstock

Tedd szebbé mások napját!

Morcos a pénztárosnő? Bal lábbal kelt fel az ügyintéző? Ugyan nem a te dolgod felvidítani őket, mégis bearanyozhatod a napjukat azzal, ha rájuk mosolyogsz. Nézd el nekik a mogorvaságukat, és ne engedd, hogy lehúzzanak téged! Legyél kedves, mosolyogj, és kívánj nekik szép napot – garantáltan leesik majd az álluk.

Ha mosolyogsz, a lelked is mosolyogni fog

Nem csupán azért éri meg mosolyogni, mert másokra is jó hatást gyakorolhatsz vele. Te magad is szebb és jobb színben fogod látni a világot, ha örömmel szemléled. Ezt a jelenséget a pszichológia faciális feedbacknek nevezi: ez azt jelenti, hogy az adott arckifejezésed képes arra, hogy befolyásolja az érzelmi állapotodat is.

A nevetés ösztön, a sírás tanulás eredménye
Amikor egy jó viccen nevetünk, vagy megcsiklandoznak minket, akkor ösztönösen cselekszünk. Ezzel szemben viszont a sírás, illetve a szomorúság kifejezése olyan képesség, amelyet másoktól tanulunk el életünk során – derült ki egy kutatásból, amelynek további részleteit ide kattintva olvashatod.