Így változtatja meg a körülötted lévőket, ha mosolyogsz

Forrás: Thinkstock -
mosoly pozitív hangulat hozzáállás joghurt2016 pszichológia testbeszéd mosolygás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Te is észrevetted már magadon, hogy akár egyetlen mosoly is képes lehet arra, hogy jobb irányba tereld a beszélgetést, szebbnek és szimpatikusabbnak láttasd magad, avagy más színben szemléld a világot? Most eláruljuk, hogyan használhatod ki az erejét, és változtathatod meg egyetlen mosollyal az életedet.
Forrás: Thinkstock

Így kelthetsz jó benyomást

Ha az előzőekből indulunk ki, akkor érdemes gyakorolnod a mosolygás „művészetét” ahhoz, hogy szimpatikus legyél már az első találkozások alkalmával is. Ne erőltesd, és törekedj arra, hogy a szívedből jöjjön! Egy jól irányzott mosoly például

egy állásinterjún belépőt jelenthet akár álmaid munkahelyére, illetve a másik nem szemében is vonzóbb leszel tőle.

A beszélgetések kezdeményezéséhez elengedhetetlen!

Ha Victoria Beckhamnek megy, neked is sikerülni fog

A Spice Girls egykori énekesnője egy időben arról vált híressé, hogy szinte sosem mosolygott egyetlen nyilvános eseményen sem. Éppen ezért bírt akkora hírértékkel, amikor annak idején egyszer csak elmosolyogta magát: először férje fényképezte le hatalmas vigyorral az arcán, majd pedig egy díjátadón villantotta ki a fogait. Azóta pedig kiderült, hogy valójában Victoriának kiváló a humora, és imád bolondozni: nézzétek csak meg itt!

Éljen a pozitivitás!

Még a legfeszültebb, legstresszesebb élethelyzetekben is nagy szükség van egy kis mosolygásra. A feszített munkatempó és az otthoni gondok ellenére is szakíts időt arra, hogy felvidítsd egy kicsit magad, és feltöltődj. Beszélgess, viccelődj a barátaiddal, a kollégáiddal, a pároddal! Egy kiadós nevetés a legfeszültebb helyzetekben is megoldás lehet.

Forrás: Thinkstock

Tedd szebbé mások napját!

Morcos a pénztárosnő? Bal lábbal kelt fel az ügyintéző? Ugyan nem a te dolgod felvidítani őket, mégis bearanyozhatod a napjukat azzal, ha rájuk mosolyogsz. Nézd el nekik a mogorvaságukat, és ne engedd, hogy lehúzzanak téged!

Legyél kedves, mosolyogj, és kívánj nekik szép napot – garantáltan leesik majd az álluk.

Ha mosolyogsz, a lelked is mosolyogni fog

Nem csupán azért éri meg mosolyogni, mert másokra is jó hatást gyakorolhatsz vele. Te magad is szebb és jobb színben fogod látni a világot, ha örömmel szemléled. Ezt a jelenséget a pszichológia faciális feedbacknek nevezi: ez azt jelenti, hogy az adott arckifejezésed képes arra, hogy befolyásolja az érzelmi állapotodat is.

A nevetés ösztön, a sírás tanulás eredménye

Amikor egy jó viccen nevetünk, vagy megcsiklandoznak minket, akkor ösztönösen cselekszünk. Ezzel szemben viszont a sírás, illetve a szomorúság kifejezése olyan képesség, amelyet másoktól tanulunk el életünk során – derült ki egy kutatásból, amelynek további részleteit ide kattintva olvashatod.
Nem eszi meg a zöldséget a gyerek? Így szerettetheted meg velehttp://www.life.hu/drlife/20161020-ha-nem-eszi-meg-a-zoldsegeket-a-gyerek-ezeket-a-trukkoket-vesd-be.htmlEgy amerikai kutatás szerint ha valaki sok gyümölcsöt és zöldséget eszik fiatalabb korában, annak később is kevesebb kalcium rakódik le a szívkoszorúerében. Vagyis nem lehet elég korán kezdeni az egészséges táplálkozást. De mit tehet a szülő, ha a gyerek tüntetően kerüli a zöldségeket? Íme, néhány bevált trükk. Dr. Life--Az Instagram-anyukák a legveszélyesebbek a várandós nőkre nézvehttp://www.life.hu/drlife/20161024-az-instagram-anyukak-a-legveszelyesebbek-a-terhes-nokre-egeszsegere-nezve.htmlSúlyokat emelgető pocakos kismamák és szülés után pózoló hírességek, akik vékonyabbak, mint valaha – hála a közösségi médiának, manapság nem nehéz rosszul éreznie magát egyetlen újdonsült anyukának sem, akin nem áll úgy a ruha, mint a kisbaba érkezése előtt, avagy nem sikerült leadni azt a terhesség alatt felszaladt néhány kilót. Mindez a szakértők egyhangú véleménye szerint is rendkívül káros lehet mind a várandós kismamákra, mind pedig a frissen anyává lett nőkre nézve. Dr. Life--Sikeresebb lennél a munkahelyeden? A titok egyszerűbb, mint gondolnádhttp://www.life.hu/drlife/20161019-a-testmozgas-segit-a-stressz-lekuzdeseben-es-a-munkahelyi-sikerek-elereseben.htmlA rendszeres mozgás nem csupán az egészséged megőrzésében segíthet, hanem a munkahelyi hatékonyságodat is növelheti, ráadásul a stressz ellen is jó megoldást nyújthat. Dr. Life--Ők sem tökéletesek! Sztárok, akik valamilyen csúf bőrbetegségben szenvednekhttp://www.life.hu/drlife/20161018-sztarok-akik-valamilyen-borbetegsegben-szenvednek-cameron-diaz-morgan-freeman-seal.htmlBár első pillantásra úgy tűnhet, mindig makulátlan a külsejük, a bőrt elcsúfító különféle megbetegedések sajnos a hírességeket sem kímélik – az ő esetükben inkább egy jó kezű sminkes vagy valamelyik képretusáló program jelenthet egyedüli megoldást. A Life.hu most összegyűjtötte a celebeket, akik tudják, mit jelent együtt élni valamilyen bőrt elcsúfító elváltozással. Dr. LifeNorthfotoSzemélyiségtípusok: kiderült, hogy a legtöbben csak irigyek vagyunkhttp://www.life.hu/drlife/20161017-szemelyisegtipusok-te-melyikbe-tartozol.htmlTe is hajlamos vagy irigykedni másokra? Nem te vagy az egyedüli! Egy friss kutatás szerint lényegesen kevesebb személyiségtípus létezik, mint azt a tudósok korábban megállapították, és a többségük sajnos nem éppen hízelgő karaktert sejtet. Dr. Life--Kávé vagy tea? Az egészséged szempontjából nem mindegyhttp://www.life.hu/drlife/20161020-a-tea-fogyasztasa-csokkentheti-a-sziv-es-errendszeri-megbetegedesek-kockazatat.htmlEgy friss kutatás szerint a mértékletes, ám rendszeres teafogyasztás lassíthatja a kalcium lerakódását a koszorúérben, ezzel együtt pedig csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását. De vajon mi a helyzet a kávéval? Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.