Eltitkolta a nyilvánosság elől rákos megbetegedését Taboo, a Black Eyed Peas tagja.

Jaime Luis Gomez, ismertebb nevén Taboo, súlyos betegséggel küzdött, melyet eddig gondosan titkolt a nyilvánosság előtt, ám most őszintén mesélt a nehéz a pillanatokról.

Black Eyed Peas, Taboo, Bono, will.i.amForrás: AFP/Getty Images/Stephen Lovekin

„Az egész egy kis has és hátfájással kezdődött". Sokat dolgoztam akkoriban, nem volt időm ezzel foglalkozni, de azért beugrottam a sürgősségire, hogy nézzenek rám" – kezdett neki Taboo.
Számos vizsgálat után a rapper megtudta, hogy kettes stádiumú here rákja van.

„A család és az együttes is teljes sokk alatt volt a hírektől. Aztán egy fantasztikus orvoshoz kerültem, ahol gyorsan elkezdtünk gondolkodni a kezelési módokon, mert az idővel kellett versenyt futnom" – mesélte a People Magazinnak.

Végül a 41 éves rapper egy 12 hetes kemoterápián esett át, ami segített legyőzni a rákos sejteket.

„Volt idő, amikor fel akartam adni. De aztán olvastam másokról, akik legyőzték és felépültek a rákból. Én is közéjük akartam tartozni, és a gyógyulás után másoknak segíteni. Szóval elkezdtem dalszövegeket írni a rákról annak reményében, hogy lesz még időm megzenésíteni őket a jövőben."

Gyógyulását követően az Amerian Cancer Society-hez ( rákos betegségekkel foglalkozó egyesület) csatlakozott, és közös kampányt készítenek annak érdekében, hogy támogassák a többi daganattal élő társukat.