Októberben hajtották végre a koponyájuknál összenőtt sziámi ikerpáron a szétválasztó műtétet, most pedig már végre mindketten jól vannak, sőt! 

Októberben végezték el a 27 órás szétválasztó műtétet a koponyájuknál összenőtt, 13 hónapos sziámi ikerpáron. Azóta eltelt több mint egy hónap, a babák pedig egyre jobban vannak. Pedig nem volt könnyű az elmúlt időszak a kis Jadon és Anias McDonald számára: mindketten többször belázasodtak, fertőzéseket kaptak el, a pici Anias komolyan megbetegedett, most azonban már jól vannak – számol be az esetről a CNN.

Sziámi ikrek, Jadon és Anias McDonaldForrás: Facebook/NicoleMcDonald

Nagyon ritka egyébként az, hogy sziámi ikreknél szétválasztó műtétet végeznek, elég nagy ugyanis a kockázat: a világon 1952 óta ez volt az 59. ilyen alkalom. Orvosuk, dr. James Goodrich ezzel együtt 7 ilyen műtétet végzett, ám ez volt a leghosszabb szétválasztó beavatkozása. Az orvos szerint a két kisfiú felépülése remekül megy, ilyen gyorsan talán még egy ikerpár sem gyógyult fel a műtétből – az eddigi rekord 8 hét volt.

Anias McDonaldForrás: Facebook/NicoleMcDonald

A boldog anyuka a Facebook-oldalán megmutatta azt a megható pillanatot is, amikor a két gyerek végre először pillanthatta meg egymást.