3 napos korában érte a kisfiút a baleset, melynek következtében testének 75%-a megégett.

Matvey Zakharenko 2014-ben született Oroszországban, kétórányira Moszkvától. A kisfiú makk egészségesen jött világra, minimális sárgaságot állapítottak meg az orvosok, melyre egy speciális fényterápiát írtak elő.- tudta meg a DirtPost.

Matvey Zakharenko testének 75%-a megégettForrás: vk.com/mama_matveu

A fénykezelés minden alkalommal felügyelet mellett zajlott, ám egyszer a nővér röpke néhány percre elhagyta a kisfiú szobáját. Mit sem sejtett arról, hogy mire visszatér, borzalmas események fognak történni: a lámpa felrobbant és tűz keletkezett a szobában. A kórházi dolgozó gyorsan szaladt vissza a helyszínre, de addigra már késő volt. Eloltotta a tüzet, de a 3 napos csecsemő testének 75%-a megégett. A súlyos égési sérülések következtében a szervei is sérültek, és szörnyű fájdalmakat élt át, miközben a bőr levált a testéről. A kicsi szerencsére túlélte a balesetet.

Az események után sajnos még az édesanyja is cserbenhagyta a kisfiút. A 19 éves nőt teljesen kiborították a hírek, olyannyira, hogy közölte: nem tart igényt kisbabájára a későbbiekben. Az eset annyira felkavarta a helyiek életét, hogy orvosok, aktivisták és önkéntesek is próbáltak mindent megmozgatni annak érdekében, hogy a kis Matveynak családot találjanak.

Matvey Zakharenko azóta boldog kisfiúként él új családjávalForrás: vk.com/mama_matveu

Többen is jelentkeztek, és miután a kisfiú híres lett, saját anyja is úgy döntött, hogy mégis nevelné a gyermeket, ám végül egy Svetlana nevű nő nyerte el a felügyelet jogát. Azért került hozzá a gyermek, mert mindenki mással ellentétben ő nem akart sem reflektorfényt, sem hírnevet, csak családot biztosítani Matvey számára. A kétéves fiú azóta boldogságban él, bár örök életére viselnie kell a szörnyű baleset nyomait.