Nemrég ment férjhez, mégis egy komoly betegség árnyékolja be Szabó Zsófi mindennapjait. Az RTL Klub csinos sztárjának élete ugyanis másfél hónapja teljesen megváltozott. Kiderült, már évek óta lappang benne a betegség, amiről eddig mit sem tudott.

"Kiderült, hogy inzulinrezisztenciám van. Olyan magas inzulintúltermelést mutatott ki a vérem, ami eléggé veszélyes, mert ez a szint előzi meg az 1-es típusú cukorbetegséget, amit már injekcióval kell kezelni" – árulta el Zsófi a Blikknek, és azt is elmondta, hogy most gyógyszeres kezelés alatt áll, és az étrendjét is teljesen át kellett alakítania. 

Szabó Zsófi a nagy naponForrás: Instagram/szabozsofi

"Nagyon szigorú diétán vagyok. Sokat küzdöttem a súlyommal, sokszor kezdtem már fogyókúrába, de tartós eredménye sosem volt, mert nem bizonyultam elég kitartónak. Most szigorúan betartom az előírásokat, mert fontos számomra az egészségem" – magyarázta Zsófi, aki, mint kiderült, édesszá­jú, férjével imádnak együtt cukrászdába járni, de most a süteményekről le kellett mondania. 

A szénhidrátbevitelre is ügyelnie kell, így a tésztának is búcsút intett. 

"Négy kilót fogytam, amióta kiderült a betegségem. A jó hír az, hogy ha odafigyelek, ez a folyamat visszafordítható. Az első két hét után, amikor hirtelen meg kellett vonnom magamtól mindent, bevallom, depresszióba estem, és elment a kedvem az egésztől. Aztán átlendültem a holtponton, és azóta sokkal jobb a közérzetem. Zsolti kedves, támogat és segít, nem eszik előttem édességet sem" – mosolygott a műsorvezető, aki nem bánja, hogy ledobott négy kilót.  

Szabó Zsófit sokszor támadták testsúlya miattForrás: RTL Klub

"Hazudnék, ha azt mondanám, nem érzem így jobban magam a bőrömben. Azt mondta a gasztroenterológus, hogy amúgy én egy vékony nő lennék. Ezzel szemben mindig volt rajtam egy kis felesleg, és előszeretettel könyveltek el húsos lánynak, ami nem esett jól. Régen bántottak azért, mert kövér vagyok, most a fogyás miatt támadnak, ezért döntöttem úgy, hogy beszélek a betegségemről. Nem szégyellni kell az ilyesmit, hanem orvoshoz fordulni. Sok nő nem tudja, miért ingadozik a súlya, a stresszre fogják, pedig komolyabb oka is lehet.