A világszerte ismert rapper november végén került kórházba kimerültség és idegösszeroppanás miatt. Kanye West a hírek szerint azóta otthon lábadozik, és továbbra is kezelés alatt áll. A Life.hu most összegyűjtötte azokat a hírességeket, akik néhány évvel ezelőtt ugyanazon mentek át, mint Kim Kardashian férje.

Iggy Pop

A punk keresztapjaként emlegetett énekes még a The Stooges frontembereként lépett színpadra 1973-ban Kansas Cityben, ahonnan végül Alice Coopernek kellett a sürgősségire szállítania, miután az egész testét összevágta, amikor üvegszilánkokon csúszkált.

Iggy PopForrás: AFP

Az igazi mélypont azonban csak a zenekar feloszlása után jött el: Iggy Pop ezután önként jelentkezett egy Los Angeles-i pszichiátriára. Az énekes kevés látogatóinak egyike volt David Bowie, akivel együtt végül Berlinbe ment megtisztulni és újjászületni. 

Sinead O'Connor

Valószínűleg sokan emlékeznek arra az immár legendássá vált momentumra, amikor az énekesnő a Saturday Night Live élő műsorában tépte össze János Pál pápa fényképét előadása közben. Nem sokkal később beszélt a Prince-hez fűződő kapcsolatáról, amely állítólag olyannyira nem volt jó, hogy meg is ütötte.

Sinead O'ConnorForrás: AFP

A bipoláris zavarai, amelyet Sinead O'Connor 10 éven át tartó idegösszeroppanásnak hívott, csak később kezdődtek el. Ennek egyik csúcspontja volt az a 2012-es, Twitteren közzétett bejegyzése, amelyben pszichiátriai segítségért könyörgött. Aztán az énekesnőnek kétszer is nyoma veszett, a legutolsó előtt ráadásul azt is bejelentette, hogy öngyilkos lesz. A hatóságok végül épségben megtalálták, és egy időre orvosi felügyelet alatt tartották.

Courtney Love

Kurt Cobain özvegye valamikor férje tragikus halála és lánya felügyeleti jogának elveszítése után indult el azon a bizonyos lejtőn. Mindezek után éveken át hallatott magáról egyre nagyobb és figyelemfelkeltőbb botrányai által: ezek egyik leghírhedtebbike volt, amikor 2004-ben a fotósok előtt felhúzta a blúzát és megmutatta a mellét.

Courtney LoveForrás: AFP

A 40. születésnapján pedig egy New York-i kórházba szállították az énekesnőt. Bár később tagadta, hogy idegösszeomlása lett volna, a médiát nem sikerült meggyőznie igazáról.

Forrás: Contributor Magazine
Courtney Love, a zűrös özvegy
Courtney Love már 3 évesen a woodstocki koncerteken "tombolt", 14 évesen pedig a rúdon tekeregve szórakoztatta a férfiakat. Mindig is tett az emberek véleményére, és ez ma sincs másként. Élete leginkább egy véget nem érő hullámvasútnak tűnik, de a jelek szerint ez cseppet sem zavarja. A szőkeséget továbbra sem a Hole együttes gitáros-énekeseként ismerik, inkább szaftos sztorik és botrányok kétes főszereplőjeként. A Life.hu róla szóló cikkéért kattints ide!

Charlie Chaplin

A legendás némafilmes színész 35 éves volt, amikor teherbe ejtette a mindössze 15 éves Lita Greyt. Chaplin viselkedése azonban a fiatal lány második terhessége után vált nagyon furcsává és kiszámíthatatlanná, majd romokban heverő házassága és Lita által perverznek való titulálása után 1927-ben idegösszeomlása lett, és öngyilkosságot kísérelt meg azzal, hogy megpróbált kiugrani ügyvédje lakásának ablakából.

Charlie ChaplinForrás: Wikipédia

Chaplin később azt nyilatkozta, hogy attól félt, nem tud többé játszani. Szerencsére nem így történt: 1931-ben mutatták be a Nagyvárosi fényeket, majd '36-ban a Modern idők című némafilmjét.

Britney Spears

A pop hercegnője 2007-ben kezdett súlyos pszichotikus tüneteket produkálni, majd omlott össze teljesen, miután válságba jutott Kevin Federline-nel kötött házassága után. Bugyi nélkül mutatkozott, kopaszra borotválta a fejét, zavarodottan és kiszámíthatatlanul viselkedett.

Britney SpearsForrás: AFP

A sztár 2008-ban egy Los Angeles-i pszichiátriára került. Britney később összeszedte magát, és még ugyanebben az évben visszakapta elvesztett jogainak egy részét, majd 2008 végén megjelent Circus című albumával ismét visszaszerezte méltó helyét a legnagyobb sztárok között.

Az internet azonban nem felejt: a tarkopaszra borotvált énekesnőről készült döbbenetes felvétel azóta az egész világot bejárta - alább te is megnézheted:

Mi van a csillogás mögött?
Gazdagok, híresek, sokan csodálják őket, és mindenük megvan, amiről az ember álmodhat. A hírnévvel járó feszültségeket vagy a gyerekkori traumákat azonban ők sem mindig tudják kezelni: a Life.hu itt gyűjtötte össze azokat a hírességeket, akik súlyos depresszióval küzdöttek.