Ahány ember, annyi élet és annyi út. Az egyetlen közös bennünk, hogy rátaláljunk arra az ösvényre, amelyen továbbhaladva elérhetjük a kiteljesedés és az önmegvalósítás csodáját. Úgy érzed, elakadtál? Segítünk.

Kötelességeket és megoldandó feladatokat látsz magad előtt reggelente, avagy kihívásokat, és már alig várod, hogy legyűrhesd őket? Úgy érzed, nem abba az irányba halad az életed, amerre kellene? Avagy hiába értél el sikereket, és kellene boldognak érezned magad miattuk, mégsem tudsz örülni? Mindezek intő jelek is lehetnek számodra, amelyek azt mutatják, nem a belső iránytűd szerint éled az életed. 

Kötelességeket és megoldandó feladatokat látsz magad előtt?Forrás: Thinkstock

Ki is vagy valójában?

Emlékszel, amikor kisgyermekkorodban elhatároztad, hogy balerina vagy űrhajós leszel? Vagy te is kitaláltad, hogy hány gyereked lesz, és milyen neveket adsz neki? Esetleg a házat is kivágtad magadnak az egyik lakberendezési magazinból, és azt képzelted, már a tiéd is? Persze a kiskori álmok nem mindig valósulnak meg, ráadásul időközben változnak is. Mégis jó példák ezek mindarra, hogy felnőttként sem árt körvonalaznod magadban azt, hogy ki is vagy, és merre tartasz.  Tedd fel magadnak a kérdéseket: mit szeretnél csinálni? Mik a céljaid? A mostani állapot mennyiben felel meg ennek a képnek? Mi mindent kell ehhez tenned? 

Forrás: AFP/Dimitrios Kambouris
Merj nagyot álmodni – Nők, akik megvalósították magukat
Három nő, három életút, három beteljesült álom – a Life.hu korábban itt gyűjtötte össze azokat az asszonyokat, akik mertek nagyot álmodni, és a munkájukon keresztül megvalósították magukat. Sikereikkel másoknak is erőt és inspirációt adhatnak.

Képzeld el!

Gondold végig, mi történne akkor, ha követed a belső iránytűdet. Milyen nehézségekbe ütköznél, és hogyan tudod őket legyőzni? Mi mindent kell még megtenned ahhoz, hogy sikerre vidd az elképzelésedet? Hogy érzed magad, ha elérted a kitűzött célt? Szánj néhány percet arra, hogy levetíted magad előtt a saját kis „történeted”.  A vizualizálás nem felesleges ábrándozás, hanem segít abban, hogy felkészülten állhass neki megvalósítani az álmaidat. Mindeközben figyelj arra, hogyan érzed magad közben – ez segíthet annak eldöntésében, hogy vajon valóban ez a te utad?

Merj hallgatni a szívedre!

Napközben egy nagy multinál húzod az igát, ám amint leszáll az éj, konyhatündérré változol, és mindenki elkápráztatsz főzési tudományoddal? Te is érzed, hogy ez lenne az utad, valami mégis megakadályoz abban, hogy rálépj? 

Találd meg a belső iránytűdForrás: Thinkstock

Nem kell rögtön drasztikus lépésekben gondolkodnod: a biztos megélhetés fontos része az életnek, ám kezdj el nyitottabban járni, és elsajátítani mindazt, amire szükséged lehet álmaid megvalósításához. Ne nyomd el magadban azt, ami örömmel tölt el, és amiben hosszabb távon is el tudnád képzelni magad!

Ne hagyd magad eltántorítani!

Egymást túlharsogó információk tömkelege zúdul rád nap mint nap, amik megmondják, mivé, kivé és milyenné kellene válnod ahhoz, hogy jól érezd magad a bőrödben. Miközben nincs egy egységes válasz és recept arra, hogy a saját utadat járd, és boldog legyél  – erre csakis a belső hangod, a legbelső iránytűd útmutatása alapján jöhetsz rá.

Engedj hát teret neki, és zárd ki az elmédből a külső hatásokat! Nem biztos, hogy ami a barátnődnek, a szomszédasszonynak vagy a kollégádnak bevált, az nálad is működni fog. Hagyd, hogy a saját belső meggyőződésed dolgozzon!