belső iránytű siker joghurt2016 tipp
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahány ember, annyi élet és annyi út. Az egyetlen közös bennünk, hogy rátaláljunk arra az ösvényre, amelyen továbbhaladva elérhetjük a kiteljesedés és az önmegvalósítás csodáját. Úgy érzed, elakadtál? Segítünk.

Kötelességeket és megoldandó feladatokat látsz magad előtt reggelente, avagy kihívásokat, és már alig várod, hogy legyűrhesd őket? Úgy érzed, nem abba az irányba halad az életed, amerre kellene? Avagy hiába értél el sikereket, és kellene boldognak érezned magad miattuk, mégsem tudsz örülni? Mindezek intő jelek is lehetnek számodra, amelyek azt mutatják, nem a belső iránytűd szerint éled az életed.

Kötelességeket és megoldandó feladatokat látsz magad előtt? Forrás: Thinkstock

Ki is vagy valójában?

Emlékszel, amikor kisgyermekkorodban elhatároztad, hogy balerina vagy űrhajós leszel? Vagy te is kitaláltad, hogy hány gyereked lesz, és milyen neveket adsz neki? Esetleg a házat is kivágtad magadnak az egyik lakberendezési magazinból, és azt képzelted, már a tiéd is? Persze a kiskori álmok nem mindig valósulnak meg, ráadásul időközben változnak is. Mégis jó példák ezek mindarra, hogy

felnőttként sem árt körvonalaznod magadban azt, hogy ki is vagy, és merre tartasz.

Tedd fel magadnak a kérdéseket: mit szeretnél csinálni? Mik a céljaid? A mostani állapot mennyiben felel meg ennek a képnek? Mi mindent kell ehhez tenned?

Merj nagyot álmodni – Nők, akik megvalósították magukat

Három nő, három életút, három beteljesült álom – a Life.hu korábban itt gyűjtötte össze azokat az asszonyokat, akik mertek nagyot álmodni, és a munkájukon keresztül megvalósították magukat. Sikereikkel másoknak is erőt és inspirációt adhatnak.

Képzeld el!

Gondold végig, mi történne akkor, ha követed a belső iránytűdet. Milyen nehézségekbe ütköznél, és hogyan tudod őket legyőzni? Mi mindent kell még megtenned ahhoz, hogy sikerre vidd az elképzelésedet? Hogy érzed magad, ha elérted a kitűzött célt?

Szánj néhány percet arra, hogy levetíted magad előtt a saját kis „történeted”.

A vizualizálás nem felesleges ábrándozás, hanem segít abban, hogy felkészülten állhass neki megvalósítani az álmaidat. Mindeközben figyelj arra, hogyan érzed magad közben – ez segíthet annak eldöntésében, hogy vajon valóban ez a te utad?

Merj hallgatni a szívedre!

Napközben egy nagy multinál húzod az igát, ám amint leszáll az éj, konyhatündérré változol, és mindenki elkápráztatsz főzési tudományoddal? Te is érzed, hogy ez lenne az utad, valami

mégis megakadályoz abban, hogy rálépj?

Találd meg a belső iránytűd Forrás: Thinkstock

Nem kell rögtön drasztikus lépésekben gondolkodnod: a biztos megélhetés fontos része az életnek, ám kezdj el nyitottabban járni, és elsajátítani mindazt, amire szükséged lehet álmaid megvalósításához. Ne nyomd el magadban azt, ami örömmel tölt el, és amiben hosszabb távon is el tudnád képzelni magad!

Ne hagyd magad eltántorítani!

Egymást túlharsogó információk tömkelege zúdul rád nap mint nap, amik megmondják, mivé, kivé és milyenné kellene válnod ahhoz, hogy jól érezd magad a bőrödben. Miközben

nincs egy egységes válasz és recept arra, hogy a saját utadat járd, és boldog legyél

– erre csakis a belső hangod, a legbelső iránytűd útmutatása alapján jöhetsz rá.

Engedj hát teret neki, és zárd ki az elmédből a külső hatásokat! Nem biztos, hogy ami a barátnődnek, a szomszédasszonynak vagy a kollégádnak bevált, az nálad is működni fog. Hagyd, hogy a saját belső meggyőződésed dolgozzon!

Furcsa fóbiák: rettegés a gomboktólhttp://www.life.hu/drlife/20161214-furcsa-fobia-a-gomboktol-valo-retteges.htmlElsőre talán még viccesen is hangzik, ám valójában inkább nyomasztó a gomboktól való félelem. A kutatók szerint az orvosoknak és a médiának is sokkal komolyabban kellene venniük ezt a furcsa rendellenességet. Dr. Life--Legyen ez a karácsony más, mint az eddigiekhttp://www.life.hu/drlife/20161219-tippek-a-boldogabb-es-egeszsegesebb-karacsonyhoz.htmlA karácsonyi időszak és az év végi számvetés közeledte egy jó alkalom arra, hogy átgondold, mit lehetne tenned azért, hogy még szebb és boldogabb legyen az életed. És mindezt miért ne kezdhetnéd el éppen karácsonykor? Íme, néhány tipp, hogy jobban érezd magad a bőrödben – nem csupán az ünnepek alatt, hanem az év további részében is. Dr. LifeThinkstockÍgy zajlik a karácsony Szekeres Nóráéknálhttp://www.life.hu/drlife/20161215-szekeres-nora-igy-unnepli-gyerekeivel-a-karacsonyt.htmlA háromgyerekes műsorvezető saját bevallása szerint szeretné elkerülni, hogy hazudnia kelljen gyerekeinek a karácsony körüli dolgokról, mint például arról, hogy ki hozza az ajándékokat. Így oldja meg. Dr. Life--Karácsonyi depresszió és öngyilkosság: mítosz vagy valóság?http://www.life.hu/drlife/20161214-tobben-lesznek-ongyilkosok-karacsonykor-es-az-unnepek-alatt-igaz-vagy-sem.htmlElterjedt nézet, hogy az ünnepi időszakban sokkal többen vetnek önkezükkel véget az életüknek, mint az év bármelyik másik részében. Vajon igaz ez az állítás? Valóban az év legvarázslatosabb hónapja a legszomorúbb is egyben? Dr. Life--Károsan hat a gyerekekre az, ha a Jézuskával áltatják őket?http://www.life.hu/drlife/20161213-a-gyerekekre-karosan-hogy-hagyjak-oket-hinni-a-mikulasban.htmlAz ünnepek idején számtalan gyerek várja, hogy célba érjen a Mikulásnak/Jézuskának szánt levele, hogy aztán a fa alatt az ő oly régóta áhított ajándékát bontogathassa. A legtöbb szülő úgy gondolja, jobb a kicsiket minél tovább meghagyni a csodában való hitükben. Egyes szakemberek szerint azonban ezzel csak azt érik el, hogy később, amikor a gyermekük rájön a valóságra, azt fogja gondolni, hogy minden felnőtt hazug. De valóban így van? Dr. LifeThinkstockKarácsonykor jelentkező nyavalyák, amelyeket idén kikerülhetszhttp://www.life.hu/drlife/20161213-karacsonykor-jelentkezo-megbetegedesek-igy-kerulheted-ki-oket.htmlA december egyet jelent az ünnepekre való készülődéssel, a (jobb esetben) havas tájjal, a karácsonyi vásárok forgatagával és illatával, a koccintásokkal, a finom vacsorákkal és potya sütikkel – és az ezzel együtt jelentkező meghűléssel, gyomorrontással és a céges partik után jelentkező macskajajjal. Tippjeink segítségével elejét veheted mindezeknek, hogy csak a szép pillanatok maradjanak meg az év legvarázslatosabb hónapjából. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.