Szabó Zsófi szinte egyáltalán nem eszik szénhidrátot és cukrot, de ennek nemcsak az az oka, hogy megőrizze tökéletes alakját. Inzulinrezisztánciát állapítottak meg nála, ami miatt szigorú étrendet kell tartania.

Még időben eljutott orvoshoz Szabó Zsófi, mielőtt az inzulinrezisztenciája nagyobb bajokat okozott volna nála. Betegsége miatt szigorú diétát tart, szinte minden szénhidrátot és cukrot száműzött az étrendjéből, valamint rendszeresen sportol is. Szüksége is volt az életmódváltásra, mert az egyes típusú diabétesz küszöbén áll. Zsófi komolyan be is tartja az utasításokat, ráadásul remek formában van. Elmondása szerint korábban hiábba edzett, mindig maradt rajta felesleg. 

Szabó Zsófi gyógyszeres kezelés alatt állForrás: RTL Klub

"Az ember sokkal kontrolláltabban, felelősségteljesebben tud étkezni, ha muszáj. A hiúság más kérdés, az ember fogy egy-két kilót, belenéz a tükörbe, azt mondja, hogy jól van már így aztán újra hozzányúl a süteményekhez" - mondta Zsófi a hot! Magazinnak. Hozzátette, fel szeretné hívni sorstársai figyelmét is, hogy tudják, nincsenek egyedül a problémájukkal. Odafigyeléssel bizony lehet javítani a betegségen, de Zsófi hiába küzd, még mindig gyógyszeres kezelés alatt áll. Meg is ijedt, nehogy komoly következményei legyenek. "Az utolsó utáni pillanatban a Jóisten vitt el az orvoshoz" - tette hozzá a műsorvezető.