Várandósságának második trimeszterétől fogva tudta Abbey Ahern, hogy gyermeke életképtelen lesz. A 34 éves anya mégis úgy döntött, hogy kihordja és megszüli gyermekét: fel akarta ajánlani a kicsi szerveit, hogy másokon segítsen.

Csupán 15 óra jutott az anyának, ennyi ideig tarthatta karjaiban újszülött gyermekét. A kicsi ugyanis életképtelenül jött a világra, de ezt a szülők már a terhesség második trimesztere óta tudták. Abbey Ahern azért döntött úgy, hogy mégis kihordja és megszüli gyermekét, mert úgy érezte, van valami célja az életben a kislányának: szerveit felajánlotta, hogy más csecsemőkön segítsen.

Nem sokáig dédelgethette kislányát AbbeyForrás: Facebook/Abbey Ahern

A kislány egy anencephalia nevű rendellenességgel fejlődött, ami az élettel összeegyeztethetetlen, ugyanis ez azt jelenti, hogy a koponyatető teljesen hiányzik. Az orvosok azt ajánlották az anyának, hogy vetesse el gyermekét, ő azonban úgy döntött, transzplantációra ajánlja fel születése után a gyermek szerveit. A kicsi a terhesség 9. hónapjában világra is jött, és pontosan 14 óra 58 percet élt. Ennyi ideje jutott a szülőknek arra, hogy a karjukban tartsák gyermeküket, mielőtt végleg búcsút vesznek tőle. Kihordani egy gyógyíthatatlan betegségben szenvedő kisbabát a legnehezebb dolog volt, amit valaha csináltam"mondta a Daily Mailnek az anya, aki azt is elárulta, hogy az Annie, vagyis a "kegyelem" nevet adták gyermeküknek. Sajnos a kicsi szerveit azonban – a szívbillentyűk kivételével – nem tudták felhasználni, mert a gyermek oxigénhiányos állapotban született. "Emlékszem, hogy szorítottam a kicsi kezét, és odasimítottam az arcomat az övéhez. Éreztem a szuszogását, nem tudtam elégszer megpuszilni. Amikor zihálni kezdett, tudtam, hogy vége az életének" – tette hozzá szomorúan az anyuka.