Szervdonornak ajánlotta fel életképtelen kislányát: ezért szülte meg

Forrás: Facebook/Abbey Ahern -
szervdonor életképtelen újszülött
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Várandósságának második trimeszterétől fogva tudta Abbey Ahern, hogy gyermeke életképtelen lesz. A 34 éves anya mégis úgy döntött, hogy kihordja és megszüli gyermekét: fel akarta ajánlani a kicsi szerveit, hogy másokon segítsen.

Csupán 15 óra jutott az anyának, ennyi ideig tarthatta karjaiban újszülött gyermekét. A kicsi ugyanis életképtelenül jött a világra, de ezt a szülők már a terhesség második trimesztere óta tudták. Abbey Ahern azért döntött úgy, hogy mégis kihordja és megszüli gyermekét, mert úgy érezte, van valami célja az életben a kislányának: szerveit felajánlotta, hogy más csecsemőkön segítsen.

Nem sokáig dédelgethette kislányát Abbey Forrás: Facebook/Abbey Ahern

A kislány egy anencephalia nevű rendellenességgel fejlődött, ami az élettel összeegyeztethetetlen, ugyanis ez azt jelenti, hogy a koponyatető teljesen hiányzik. Az orvosok azt ajánlották az anyának, hogy vetesse el gyermekét, ő azonban úgy döntött, transzplantációra ajánlja fel születése után a gyermek szerveit.

A kicsi a terhesség 9. hónapjában világra is jött, és pontosan 14 óra 58 percet élt.

Ennyi ideje jutott a szülőknek arra, hogy a karjukban tartsák gyermeküket, mielőtt végleg búcsút vesznek tőle.

Kihordani egy gyógyíthatatlan betegségben szenvedő kisbabát a legnehezebb dolog volt, amit valaha csináltam"

mondta a Daily Mailnek az anya"Emlékszem, hogy szorítottam a kicsi kezét, és odasimítottam az arcomat az övéhez. Éreztem a szuszogását, nem tudtam elégszer megpuszilni. Amikor zihálni kezdett, tudtam, hogy vége az életének"

Így lesz 2017 életed legjobb évehttp://www.life.hu/drlife/20170103-apro-valtoztatasok-amelyek-jobba-teszik-a-2017-es-evet.htmlHangzatos fogadalmak helyett sokszor elegendő csupán néhány apróbb változtatás, hogy jobbá tedd a mindennapjaidat. Most összegyűjtöttük ezeket. Dr. LifeThinkstockFogmosás közben bénult le a 22 éves nő arcahttp://www.life.hu/drlife/20170103-egyik-pillanatrol-a-masikra-lebenult-egy-22-eves-no.htmlChloe McMahon-Swift fogmosás közben realizálta, hogy nem tudja mozgatni az arca egy részét. Az orvosi vizsgálatok megállapították, hogy Chloe ritka autoimmun betegségben szenved. Dr. LifeOrigoBorzalmas hírt kapott szülése előtt a kismama - Nem a babával volt bajhttp://www.life.hu/drlife/20170103-szules-elott-tudta-meg-az-edesanya-hogy-rakos.htmlAz édesanya két órával a szülés előtt tudta meg, hogy súlyos rákos megbetegedése van, amit meg kell műteni. Dr. LifeOrigo30 éves pattanást nyomtak ki egy férfi hátából – Elképesztő videóhttp://www.life.hu/drlife/20170103-30-ev-utan-nyomtak-ki-egy-orias-pattanast.htmlA férfi 30 évig élt együtt az óriási pattanással a hátán. Most azonban rávette magát az eltávolíttatására, nem semmi, mit szedtek ki belőle. Dr. Life--Új év, új élet: 5 film az újrakezdésrőlhttp://www.life.hu/drlife/20170102-motivalo-filmek-az-ujrakezdesrol.htmlIsmét véget ért egy év, és valószínűleg ismét sokak száját hagyta el valamilyen újévi fogadalom, hogy idén valamit – avagy mindent – egészen másképp csinálnak majd. Ha változtatnál, kezdd el még ma! Íme, öt film, amelyek biztosan motiváló erővel hatnak majd rád. Dr. LifeOrigoSusan Sarandon unokája közel volt az életveszélyhezhttp://www.life.hu/drlife/20170103-susan-sarandon-unokaja-fejserulest-szenvedett.htmlA híres színésznő unokája egy baleset következtében fejsérülést szenvedett; majdnem komoly baj lett belőle, de a szerencsére végül nem lettek maradandó sérülései. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.