Azt mondják, az energiaital nem káros a szervezetre, ezúttal mégis úgy tűnik, nagy károkat okozott...

Mary Allwood teljesen az energiaitalok bűvkörébe került. Minden nap elfogyasztott 20 doboz élénkítőitalt, és egyszer csak azt vette észre, hogy létezni sem tud nélküle. 

A 26 éves édesanya szervezetét oly mértékig károsította ez a mennyiség, hogy kórházba került. Az orvosok azt mondták, hogy a mája olyan, akár egy alkoholistáé. Nem is csoda, hiszen az üdítőknek köszönhetően annyi cukrot vitt be naponta a szervezetébe, mintha 16 szelet Mars csokit fogyasztott volna el. A bennük lévő koffein pedig 17 presszókávéval egyenlő. 

Mary AllwoodForrás: facebook.com/aram.mary.5

A kórházban tehát nem csak fizikálisan kellett meggyógyítani, hanem a függőségét is muszáj volt orvosolni. Mary bevallotta, hogy számára az energiaital olyan volt, mint másoknak a drog: 

"Ha nem jutottam hozzá az adagomhoz, akkor kilátástalannak éreztem az életem. Nem az ízéért ittam, de nem is azért, hogy felpörgessen, egyszerűen csak szerettem, hogy olyan buborékos" - mesélte a fiatal nő a DailyMailnek

Szerencsére sikerült leküzdeni a függőségét, és azóta már életmódot is váltott. Sokkal egészségesebben él, és rengeteget fogyott. Nem csak az energiaital okoz függőséget, ennél sokkal ártalmatlanabbnak tűnő élelmiszerek is kiválthatják ezt az érzést.