Kimutatták: A pizza és sajt függőséget okoznak!

Forrás: Thinkstock -
kutatás pizza függőség étel sajt drogfüggő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Olyanok, mint egy rossz drog. Amerikai kutatók egy csoportja ezt állapította meg több étellel kapcsolatban. Félnünk kéne?

A Michigan Egyetem kutatói arra voltak kíváncsiak, hogy mely ételek azok, amelyek leginkább függőséket okoznak. Az eredmények szerint a pizza és a sajtos ételek még a csokoládét, és a sült krumplit is megelőzték. A több mint ötszáz fővel végzett kísérlet során az embereken a sajt pont olyan hatást váltott ki, mintha morfiumot fogyasztottak volna.

Forrás: Thinkstock

Az ok a sajt magas kazeintartalma, ez a fehérje ugyanis a szervezetben olyan anyagokat termel, melyek addikcióhoz, fájdalomhoz, és a jutalmazás érzéséhez kapcsolódó receptorokat stimulálják. A magas cukor és zsírtartalmának köszönhetően pedig megemeli a dopaminszintet, mely olyan érzést kelt, mintha drogot fogyasztottunk volna.

Para van! Rákot okozhat a szalonna

Nos, beigazolódott, amit a harcos vegetáriánusok már régóta hangoztatnak: a szalonna, a kolbász és a feldolgozott húsok elősegíthetik a rákos sejtek növekedését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.