Hosszú, göndör haja mutatott rá a lappangó rákra

Forrás: Thinkstock -
betegség haj kislány anyajegy
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 4 éves kislánynak irreálisan hosszú, göndör fürtjei voltak. Kiderült, hogy azért, mert a rákkal harcolt a szervezete. 

A 4 éves Lylah Fairlessnek elképesztően szép, hosszú, vastag, göndör fürtjei voltak. Szülei éppen ezért adták neki az Aranyhaj becenevet. Sajnos azonban kiderült, hogy a gyönyörű fürtök mögött egy alattomos, óriási anyajegy húzódott meg, ennek "köszönhette" a kislány tökéletes hajkoronáját.

Az orvosok nagyon féltek attól, hogy könnyedén melanóma alakulhat ki belőle, vagy átszivárog a szöveteken és agydaganatot okozhat, ezért gyorsan kellett lépni az ügyben. Hamar kiderült, hogy egyetlen eljárás létezik, ami segíthet Lylah helyzetén: egy speciális eljárással ki kellett bővíteni, tágítani a fejbőrét.

A 4 éves Lylah Fairlessnek elképesztően szép, hosszú, vastag, göndör fürtjei voltak Forrás: Thinkstock

Metszést ejtettek a fejbőrén, majd egy speciális folyadékot töltöttek be a bőre alá, így tágították ki a fejbőrét. Az operáció kicsit hasonlít a mellnagyobbító műtéthez. Ha a bőr már eléggé kitágult, akkor elkezdik eltávolítani az óriásira nőtt anyajegyet, majd egészséges bőrrel pótolják ki a helyét.

"Hatalmas fürtjei voltak, már a születése pillanatában is. Ezért lett ő Aranyhaj. Sosem gondoltuk volna, hogy ez egy betegség jele lehet. Sajnáljuk, hogy most kopasz, de természetesen az egészsége a legfontosabb" - mesélte Lylah anyukája a Mirrornak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.