Elképesztő betegségben szenved egy fiatal lány: a szája folyamatosan duzzad, nem áll meg a növésben. Nem is gondoltuk volna, hogy ilyen létezik. 

Nyilvánvalóan fizikálisan és mentálisan is megviseli a fiatal lányt, hogy az ajkai folyamatos növésben vannak. Ez élete végéig így is marad. 

Tamara szája élete végéig növésben lesz (képünk illusztráció)Forrás: Thinkstock

Tamara Bennett egy furcsa anyajeggyel született, amely vérrel telített. Ez egy külső szemlélő számára azt jelenti, hogy a lány alsó ajka alatt, az álla körül minden erőteljesen rózsaszínű. A gyorsétteremben dolgozó lány azt mesélte, hogy bármikor duzzadásnak indulhat, sosem tudja előre, hogy mikor fog arra ébredni, hogy háromszorosára nőtt az ajka. Állítása szerint nagyon sok ideig próbálta rejtegetni az arcát.  

Mostanra azonban elege lett a bujkálásból, és úgy döntött, tudatosan elhagyja a sminkeket, és felvállalja a külsejét. 

"Egy ritka anyajegyem van, amely rengeteg fejfájást okoz az életben" – mesélte a 20 éves lány a Mirrornak

A pirosas folt nem csak az arca külsején látszik, belül is ugyanúgy folytatódik, egészen a torkáig. Az evés és ivás mindig külön problémát jelent, hiszen a lány szája bármikor könnyedén vérezni kezdhet, és csúnyán meg is duzzad. 

"Az ajkaim akár az eredeti méretük háromszorosára is képesek feldagadni, főleg ha napfényben tartózkodom, vagy az arcomon fekve alszom" – vallotta be Tamara. 

A fiatal lány már három alkalommal feküdt kés alá, hogy csökkentsék a szája méretét, de ezek a műtétek sajnos csúnya hegeket hagytak az állán. 2016 márciusában azonban egészen nagy mennyiségű szövetet sikerült az orvosoknak eltávolítaniuk, így Tamara abban reménykedik, hogy a következő 5-10 évben nem kell magát megoperáltatnia.