12 órát játszott a fiatal fiú, majd egy vérrög végzett vele. Játékfüggőként szinte sosem mozdult ki otthonából, ez okozta a betegséget. 

Chris Staniforthal a videójátékok bűvkörében élt. Képes volt az egész napját kizárólag ezek társaságában tölteni. Barátai szerint is durva függőségben szenvedett, legutóbb a Halo 3 néven ismert játék ragadta magával.

Xbox függő volt a fiú: a többi között ezért alakult ki a vérrög, amely végzett vele
Képünk illusztráció
Forrás: AFP/DPA/Oliver Berg

Halálát megelőzen 12 órán keresztül szünet nélkül játszott. A tevékenységet azért függesztette fel, mert szúró fájdalmat érzett a mellkasában, ezért inkább lefeküdt aludni. Másnap, mikor folytatni szerette volna a félbe hagyott játékot, váratlanul összesett és meghalt. 

Egy barátja hívott mentőt, aki jelen volt az eset során, de a kiérkező segítség már nem tudta megmenteni a fiú életét. - írta meg a DailyMail

Mint kiderült, Chris szervezetében egy trombózis következtében vérrög képződött, amely a tüdejéhez érve embóliát okozott, és megölte őt. Közvetetten, a játékszenvedélye okozta a halálát, ugyanis a mozgásszegény életmód nagyban hozzájárul a trombózis kialakulásához

"Szülőként azt hittem, hogy a videójátékozás nem jelenthet veszélyt a fiamra, hiszen pontosan tisztában voltam vele, hogy mit csinál" - mesélte Chris édesapja.