A fiatal lány autoimmun beteg, és még napfényre sem mehet

Forrás: facebook.com/HisMainAddicition -
betegség lupus allergia napfény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem csak autoimmun betegséggel, hanem még a napfény ellen is küzd a fiatal lány. Ezek külön-külön is borzalmasak, ám együtt elképesztően nehézzé teszik a fiatal nő életét. 

Jokiva Rivers 18 éves korában tapasztalt először kiütéseket és hólyagokat az arcán, valamint a nyakán. Az orvosok nem voltak biztosak a diagnózisban, de végül ekcémát állapítottak meg nála, ám idővel az állapota tovább romlott.

A piros foltok és hólyagok elkezdtek terjedni a lány egész testén. Hónapokkal később, számos konzultáció után az orvosok lupuszt állapítottak meg nála. ( A lupusz egy autoimmun betegség, amely során az immunrendszer a saját sejtjeit támadja meg. Attól függenek a tünetek, hogy a szervezet mely részét kezdi ki a betegség).

Jokiva esetében veseelégtelenség alakult ki, amely a lupusz egyik típusos tünete. A fiatal lány ennek köszönheti a napallergiát is, ugyanis az ő esetében a bőrszövetet támadta leginkább a kórság.

Jokiva Rivers Forrás: facebook.com/HisMainAddicition

Kemoterápiát is kapott, de egyelőre nem tudni, hogy sikerült-e ezzel a gyógyulását segíteni. Pillanatnyilag napi 21 tablettát szed, hogy csökkentse a tüneteit. Naptej és teljes testet takaró öltözék nélkül nem is mehet az utcára, mert azonnal vörös hólyagok és foltok jelennek meg a testén.

Szerencsére a párja végig kitart mellette, és a speciális életmóddal már sikerült elviselhetőbbé tenni a mindennapokat. Jokiva már a gyógyulás útján van, de még messze van attól, hogy újra dolgozni mehessen. - írta meg a DailyMail.

Lupusz miatt kapott kemoterápiát Selena Gomez is, de más autoimmun betegségről is tudni a sztárvilágban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.