7 kérdés az egészségről: Dobó Ági

modell szépségkirálynő egészség kérdés Dobó Ágnes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mennyire fittek a sztárok? Vajon voltak-e már súlyos betegek? És mi a helyzet a plasztikával? A Life.hu legújabb sorozatában most hétről hétre kikérdezünk egy hírességet, aki megosztja veletek a legjobb egészségtippjeit és azokat a titkait, amelyekről eddig még talán sohasem beszélt. Ezúttal a 2010-as Miss World Hungary győztesét, Dobó Ágit faggattuk. 

Lépcső vagy lift?

Az utóbbi időben egyértelműen lift. Várandósan sem esett jól lépcsőzni, most pedig legalább egy gyerkőccel közlekedek, így ha a hordozót cipelem, akkor 10 kilós extra súllyal kellene lépcsőznöm, ha a nagyobb fiamat, akkor plusz 15 kilóval. Bár alapvetően lépcsős vagyok, remélem nyárra újra olyan kondiban leszek, hogy inkább felszaladok pár emeletet, mintsem a kényelem mellett döntsek.

Hogy állsz a diétázással?

Nem diétázom, és, hacsak az egészségem nem követeli meg, nem is szeretnék. Imádok enni, és ha nem ehetem, amit szeretnék, az kihat a hangulatomra, a közérzetemre, mindenre. Emiatt inkább a sporttal igyekszem kompenzálni, amit az étkezéssel bűnözök.

Dobó Ági Forrás: Debreczeni Zita Photography

Van-e olyan bűnöd, amit olykor-olykor azért megengedsz magadnak?

Ó igen! Alapvetően egyáltalán nem vagyok édesszájú, de a várandósság és a babáim anyatejjel való táplálása radikálisan megváltoztatta az ízlésemet. Bármilyen mennyiségben képes lennék édességet fogyasztani, bár amikor csak lehet, inkább gyümölccsel helyettesítem az édességet.

Voltál valaha nagyon beteg, vagy szenvedtél már súlyosabb sérülést?

Szerencsére még nem. Ami a legjobban megviselt eddig az életem során, az az első fiam születését követően többször is jelentkező tejláz volt, mellgyulladással. Emiatt kórházba is kellett mennem, és rettentően szenvedtem, borzasztó fájdalom volt.

Forrás: Instagram/doboagi

Volt valaha plasztikai műtéted?

Igen, volt a saját döntésemre egy szépészeti beavatkozás másfél évvel ezelőtt.

Mit teszel azért, hogy egészségesebb legyél?

Én abszolút a prevenció híve vagyok. Most már két gyermek édesanyjaként felelős vagyok az ő egészségükért is, és természetesen a sajátomért is jobban, mint eddig bármikor. Ezért igyekszem a dolgok elébe menni, és amit csak lehet időben felmérni, kideríteni, hiszen rengeteg betegséget a korai felismerésnek köszönhetően tudunk gyógyíttatni.

Én a fiaimat köszönhetem a prevenciónak, így velük a várandósságom alatt, és mióta megszülettek, azóta is rendszeres látogatói vagyunk a Czeizel Intézetnek, ahol minden fontos csecsemő- és gyermekkori vizsgálaton részt veszünk.

Szeretnél örökké élni?

Abban az esetben, ha megválaszthatom, hogy hány évesen álljon meg felettem az idő, valamint a szeretteim és a barátaim is örökké élhetnének, akkor igen!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.