Fáradékonynak és gyengének érezte magát Weisz Fanni már hónapok óta, de nem tudták, hogy mi okozhatja a tüneteket. Végül egy rutinvizsgálaton jöttek rá, pajzsmirigyproblémája van.

Weisz Fanni odafigyel az egészségére, nem is vette félvállról, amikor elkezdte sokkal fáradékonyabbnak érezni magát. Sokáig azonban nem kapott kielégítő választ a kérdéseire, de végül sikerül diagnosztizálni a betegségét. Egy rutinvizsgálaton vett részt szerelmével, Péterrel, akkor derült ki, hogy pajzsmirigyproblémája van a modellnek.

Weisz Fanni súlyos betegséggel küzdForrás: Polyák Attila/Origo

"Pajzsmirigyproblémám van. Igazság szerint az utóbbi években sokszor fordult elő, hogy fáradékonynak éreztem magamat, és mostanra kiderült, hogy emiatt volt. Már minden rendben, kezelés alatt állok, és szépen karbantartom magam. Viszont nagyon szeretném, hogy akik most olvasnak rólam és a betegségemről, elmennének vérvételre, és megnézetnék a TSH-szintjüket. Sokan nem is tudják, milyen fontos a pajzsmirigy egészséges működése, és hogy a kisebb tüneteik mögött akár betegség is állhat, ami azonban könnyen kezelhető" – mondta a Lokálnak Fanni, aki legutóbbi fotóján meglehetősen vékonynak tűnt, de leszögezte, hogy évek óta nem változott a súlya. Elárulta azt is, hogy nem sokban változott az élete a betegség diagnosztizálása óta. "Nem sokban változott az életem, de pozitívum, hogy sokkal rendszeresebbé váltak a napi teendőim: mindennap hatkor kelek, és beveszem a reggeli gyógyszeremet, amely szinten tartja a pajzsmirigyemet. Ezenkívül ugyanúgy csinálhatok mindent, mint eddig.

Viszont ha majd gyereket szeretnénk, többet kell járnom kontrollra, és miután elég aggódós vagyok, minden apróságra figyelnem kell, ha várandós leszek" – mondta Fanni.